Intră acum și în grupul de
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut, miercuri, un apel către toți parlamentarii din județul Suceava, în special către PSD pentru sprijinirea municipiului Suceava să obțină pădurea din zona Cetății de Scaun și a mănăstirii Zamca, dar și pentru finanțarea Sălii Polivalente.
„Fac un apel tuturor partidelor politice, în special PSD, la colaborare de sprijin la municipalitate în special pe două proiecte. Mă adresez public PSD pentru proiectul Sălii Polivalente și transferului suprafețelor de pădure de la Cetate și de la Zamca să treacă la municipalitate”, a spus primarul.
Lungu a subliniat că e nevoie de sprijin pentru trecerea prin Parlament, prin lege și că trebuie voință politică.
„Nu am nici un fel de problemă să spun că rog PSD să mă ajute și împreună cu ceilalți parlamentari de Suceava, să ajute să transferăm parcul la Primărie, și mai ales PSD să mă ajute să putem prinde la finanțare Sala Polivalentă”, a spus Lungu.
El a mai declarat că nu are nici un fel de reținere să vorbesc cu toți din PSD pentru susținerea proiectelor fiind vorba de un act de voință politică.
Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că primarul Ion Lungu nu are nici o intenție de amenajare a Parcului Șipote și susține că acesta dorește doar să obțină avizul pentru Planul Urbanistic General astfel încât să fie acoperite anumite împroprietăriri și autorizații de construire date pe spații verzi, dar și posibile inginerii viitoare.
Cușnir a spus într-o conferință de presă că în ceea ce privește transferul unei suprafețe de 170,82 ha de pădure către municipalitate solicitată de primar, Ion Lungu foloseşte ca motiv “amenajarea Parcului Sipote” pentru a le trage o nouă păcăleală sucevenilor.
„De fapt, Suceava este în grava situaţie de a nu putea aprobă PUG-ul pentru că nu are suprafeţele minime de spaţii verzi recomandate de Comunitatea Europeană, 26 mp/locuitor, nici măcar 20mp/ locuitor, suprafaţă impusă prin art 10 din Legea 24/2007”, a spus Cușnir.
El a apreciat că, probabil este că la Suceava sunt circa 10 mp de spații verzi/ locuitor în timp ce Botoşani, de exemplu, are 31 mp/locuitor .
„Prin acest transfer Ion Lungu încerca să acopere toate împroprietăririle şi autorizaţiile de construire pe spaţii verzi care s-au făcut în ultimii 14 ani, dar şi pentru a putea acoperi din timp nişte posibile inginerii viitoare, tip Ion Lungu şi PDL. Din aceleaşi motive, Suceava nu are încă Registrul Spaţiilor Verzi (inventarierea spaţiilor verzi) care trebuia finalizat până la dată de 01.01.2011”, a spus Cușnir care s-a întrebat de ce se teme Ion Lungu de inventarierea spaţiilor verzi.(Alin Dima)
Intră acum și în grupul de