Intră acum și în grupul de
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat, marți, în cadrul ședinței festive a Consiliului Județean Suceava la împlinirea a 25 de ani de existență, principalele proiecte derulate de Consiliul Județean în ultimii ani, arătând că în lipsa lui Cătălin Nechifor, care nu putea lipsi de la lucrările Parlamentului va vorbi și de mandatul acestuia.
Astfel, Flutur le-a spus celor peste o sută de aleși județeni din mandatele din 1992 până în prezent, că în primul său mandat CJ Suceava a fost primul din țară care a reușit să aducă bani pentru modernizarea aeroportului sucevean prin Programul Operațional de Transporturi, fiind vorba de aproape 50 de milioane de euro.
„Modernizarea, cea mai mare parte, s-a făcut în perioada lui Cătălin Nechifor și îi mulțumesc pentru asta”, a spus Flutur.
În ceea ce privește infrastructura de drumuri, Flutur a spus că dorește să le mulțumească și celor dinaintea sa.
„Au fost proiecte făcute, am reușit să le promovăm la Agenția de Dezvoltare Regională Nord Est, fiind șapte drumuri județene cu peste o sută de kilometri”, a spus președintele CJ Suceava care a menționat că au mai fost făcută modernizări și prin Programul Operațional Comun România Ucraina, și prin fonduri proprii și fonduri guvernamentale, dar au fost făcute și din ajutorul pe fonduri europene pentru zonele calamitate.
„Tot mai avem drumuri de pământ și pietruite, că asta este situația”, a spus Flutur.
El a mai arătat că sunt drumuri cu care județul se mândrește cum este Transrarău, dar mai este și un alt proiect pregătit de administrația veche a lui Cătălin Nechifor pentru drumul Suceava-Iași, proiect de 75 de milioane de euro.
În ceea ce privește sănătatea, el a amintit că CJ Suceava a preluat în 2010 Spitalul Județean Suceava.
„Cred că trecerea în administrarea CJ Suceava a Spitalului Județean este o poveste de succes. Amintiți-vă cum arătau și spitalul vechi și cel nou”, a spus Flutur care a adăugat că s-au făcut investiții importante în modernizare și dotare.
Flutur a mai amintit că a fost făcută prima investiție după preluare a fost în Unitatea de Primiri Urgențe, iar apoi s-a mai făcut o investiție în perioada lui Nechifor în UPU.
„Spitalul Județean Suceava este o carte de vizită cu care ne putem mândri în momentul de față”, a menționat Flutur.
El a mai arătat că și în ceea ce privește dotarea pentru situații de urgență s-au achiziționat în primul său mandat 13 autospeciale uriașe, ambulanțe și s-au continuat dotările în mandatul lui Cătălin Nechifor.
Flutur a vorbit și de „marile programe pentru județul Suceava pe mediu”, unde se implementează Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor, cu depozitul ecologic de la Moara început în primul său mandat și care urmează să fie dat în folosință, cu stații de transfer, cu centre de colectare, cu închiderea vechilor gropi de gunoi făcute în ultimii ani în mandatul lui Cătălin Nechifor.
Mai mult, el a mai enumerat și programul ISPA prin care au fost puse în aplicare proiecte mari de apă și canal de 53 de milioane de euro, mare parte gestionată în perioada sa din primul mandat.
El a mai spus că prea puțini bani au fost alocați de Guvern pentru îndiguiri în județul Suceava care are risc mare de inundații și că toate forțele politice trebuie să facă lobby pentru alocarea de fonduri.
Flutur a menționat că implicarea CJ Suceava în soluționarea problemelor provocate de inundații a fost foarte mare și că a fost și o solidaritate a locuitorilor județului cu cei din zonele calamitate.
Președintele CJ Suceava a prezentat alte proiecte de succes, cum este Cetatea de Scaun a Sucevei care este de referință și a venit Consiliului Județean sarcina să o reabiliteze, iar Muzeul de Istorie al Bucovinei, o capodoperă, este un proiect început în primul său mandat și finalizat în perioada lui Cătălin Nechifor.
Gheorghe Flutur a mai vorbit și de diferitele acțiuni de promovare a județului Suceava, respectiv Crăciun în Bucovina, Paștele în Bucovina, Hora Bucovinei, Pelerin în Bucovina, Produs în Bucovina care sunt acum branduri care fac cinste județului și au contribuit la promovarea regiunii în măsură foarte mare.
Gheorghe Flutur a mai spus că proiectul Luna Diasporei a avut ca prim rezultat deschiderea de noi curse de pe Aeroportul Suceava spre destinații externe pentru că sucevenii aflați în străinătate au realizat grupuri mari prin care solicitau astfel de curse.
„Companiile mai ușor îi caută dacă sunt organizați sucevenii noștri. Acesta este unul din avantajele Lunei Diasporei”, a spus Flutur.
Președintele Gheorghe Flutur a rememorat și „momente istorice unice” cum ar fi prima ședință comună ale deliberativelor din județul Suceava și regiunea Cernăuți desfășurată la Cernăuți, dar și prezența sa în Dieta Imperială de la Viena unde a evocat activitatea parlamentarilor bucovineni în parlamentul imperiului austriac și a invitat pe toți aleșii județeni să treacă pe la Viena să vadă unde parlamentarii bucovineni susțineau interesele Bucovinei.
Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, le-a cerut foștilor aleși județni să vină cu idei și soluții la Consiliul Județean, dar și cu critici.
„Vă aștept să veniți la Consiliul Județean cu idei, soluții, tras de mânecă, critici”, a spus Flutur.(N.B.)
Intră acum și în grupul de