Intră acum și în grupul de
Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a declarat, luni, la B1 TV în cazul scandalului privind înregistrările în care procurorul șef al DNA ar cere procurorilor din subordine să facă dosare anumitor persoane, că Laura Codruța Kovesi e o victimă a sistemului pe care ea l-a creat.
Băișanu s-a întrebat în emisiune dacă DNA e în afara statului român, e în afara Parlamentului, e în afara României.
„E în afara statului român? E în afara Parlamentului?, E în afara României?E o instituție care se bate cu celelalte instituții sau e o instituție care trebuie să-și facă datoria? Eu așa cum am văzut-o, doamna Kovesi parcă făcea parte dintr-un partid și le spunea liderilor județeni ai partidului cum să lupte cu partidul care e acum la putere. Nu mi se pare normal. În rest, că le cere dosare, că să le scoată, că să le facă, e problema domniei sale”, a spus Băișanu.
El și-a exprimat nedumerirea că DNA deschide dosare celor care critică instituția.
„Dacă ești atacată, tu instituție, nu înseamnă că trebuie să ripostezi făcând dosare. Nu mi se pare absolut deloc normal”, a spus Băișanu.
El consideră că înregistrările care au apărut cu procurorul șef al DNA din cadrul unei întâlniri cu procurorii din subordine arată că „există defectori” și că Laura Codruța Kovesi este o victimă a sistemului pe care ea l-a creat.
”E o victimă a sistemului pentru că cineva din interior a defectat. E victima sistemului creat de ea și de o mână de oameni care au condus România până în momentul de față. Faptul că unul dintre ei a defectat și a înregistrat ar trebui să-și asume”, a spus Băișanu.
El a făcut o paralelă între raportările făcute de DNA și de CAP-urile din vremea comunismului care anunțau suprafața arată și atunci când s-au adunat aceste suprafațe a ieșit că a fost arată o suprafață mai mare decât cea a țării.
”Celor de la CAP li s-a spus să oprească aratul că s-a depășit suprafața țării. Așa și cu DNA, care a trimis foarte mulți oameni în judecată, se judecă. Procurorul acuză, iar instanța, pentru că în România justiția o face Înalta Curte de Casație și Justiție prin instanțe, aproape că nu mai era făcută de judecători ci de procurori”, a spus Băișanu.
Intră acum și în grupul de