Intră acum și în grupul de
Parlamentarii PNL de Suceava au condamnat, luni, modul în care majoritatea PSD-ALDE, cu complicitatea UDMR, au respins un amendament votat în comisiile de specialitate la Legea bugetului pentru anul 2018 prin care localitățile primeau sume de bani care să acopere pierderile generate de artificiile fiscale ale Guvernului.
„ Semnalele și avertizările transmise zilele acestea de Gheorghe Flutur au fost cât se poate de justificate: iată că PSD legiferează astăzi dezastrul bugetar prin care pedepsește comunitățile locale.PSD – ALDE, prin forma bugetului pe 2018, jefuiesc comunitățile locale de banii necesari investițiilor în proiecte locale – blochează șansele la dezvoltare construite prin munca românilor din acele comunități”, se arată într-un comunicat al parlamentarilor liberali suceveni.
Potrivit sursei citate prin măsura luată scăderea veniturilor administrațiilor locale va fi de 5,8 miliarde de lei, adică de 28% din venituri cuvenite autorităților locale.
„PNL a promovat un amendament prin care 100% din impozitul pe venit să revină autorităților locale. Majoritatea PSD-ALDE, cu complicitatea UDMR, a respins amendamentul. Rațiunea amendamentului PNL este aceea de a compensa pierderile majore generate de artificiile fiscale ale Guvernului PSD-ALDE, în dauna comunităților locale”, se mai arată în comunicat.
Totodată, în ciuda faptului că măsurile fiscale, luate la pachet, duc la aproximativ același nivel total de taxare, principalul pierzător sunt autoritățile publice locale întrucât în urma scăderii impozitului pe venit de la 16% la 10% nu a existat compensare pentru cotele defalcate alocate primăriilor.
„Astfel, statul obține aceeași bani de la cetățeni, dar aceste sume nu se mai duc spre comunitățile locale, ci spre bugetul central al statului. Principalele comunități afectate sunt exact cele în care au fost dezvoltate locuri de muncă în zona privată, adică acolo unde au fost primari destoinici și s-au preocupat să dezvolte comunitatea”, se mai arată în comunicat.
Intră acum și în grupul de