Intră acum și în grupul de
Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a anunțat, joi, că inițiază o consultare publică privind construcția de parcări supraterane în municipiul Suceava care să ducă la dublarea sau triplarea numărului de locuri de parcare în zonele respective și a prezentat primele zone unde acestea vor putea fi amenajate.
Într-un comunicat de presă, Cușnir consideră că este evident că primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi și PNL-ul sunt copleșiți de problemele pe care nu le-au rezolvat timp de 15 ani în Suceava care acum se prăbușesc peste ei.
„Ce s-a întâmplat la Suceava e bine documentat în cărți moderne de administrație publică: deciziile ne-educate luate de către incompetenți nu fac decât să agraveze o situație. E uimitor cum aproape în fiecare domeniu s-a acționat în sensul opus celor mai bune practici, ca o sfidare la adresa sucevenilor”, explică Cușnir.
Liderul social-democrat arată că una dintre problemele majore este criza parcărilor, cu un impact major în calitatea vieții.
„Nu putem elimina disconfortul cu aceleași metode care au dus la apariția lui. Mai exact, situația a fost creată prin acumularea anilor de minciuni și demagogie fără nici un proiect serios de infrastructură, fără decizii curajoase sau idei inovative. Pentru a salva Suceava nu mai putem aștepta ca altcineva să vină să ne facă ordine la noi acasă”, a menționat Cușnir.
El crede că, cu fiecare an care trece, se pierde tot mai mult teren și revenirea e mai dificilă.
„În viața oricărui oraș civilizat a existat o perioada în care s-au luat măsuri curajoase în infrastructură. Pentru că întotdeauna dezvoltarea unui oraș apare după ce se fac investiții strategice în infrastructură. Întotdeauna dezvoltarea urmează infrastructura. În plus, noi avem privilegiul de a nu fi nevoiți să riscăm prea multe, pentru că sunt alții care au experimentat diverse soluții”, a arătat liderul social-democrat sucevean.
Cușnir susține că propunerile pe care le face sucevenilor pentru rezolvarea imediată a crizei locurilor de parcare sunt parcările supraetajate pe structura metalică pentru că sunt mai accesibile ca preț si necesită timp redus de construcție și precizează că a identificat locații în care se pot construi aceste parcări supraetajate imediat, fără demersuri complicate.
Astfel, în zona Alexandru cel Bun (la Bazin), în momentul de față, aici sunt parcate zilnic, haotic și în noroi, 60 de autoturisme ale riveranilor plus mașinile celor care vizitează cabinetele medicale sau de avocatură din zonă, iar prin amenajarea unei parcări supraetajate ar apărea aproximativ 140 de locuri de parcare in varianta P+1 sau 210 locuri în varianta P+2.
O altă zonă vizată este cea din spatele magazinului de mobilă din George Enescu unde în momentul de față, aici sunt parcate în jur de 70 de autoturisme, iar într-o parcare supraetajată se poate dubla numărul.
„Am identificat și alte zone, unde s-au luat decizii nefericite în trecut, s-au aprobat autorizații de construire pentru garaje. După cum se poate observa din fotografii, mare parte dintre aceste garaje nu sunt folosite cu lunile, multe dintre ele fiind depozite pentru murături și alte acareturi”, a menționat Cușnir.
El menționează că în cartierul Obcini, în zona din spatele fostului restaurant Nistru, a identificat două zone, una cu 44 garaje și una cu 38 garaje.
„În zona cu 44 de garaje vom construi o parcare cu 140 locuri în varianta P+1 sau cu 210 locuri în varianta P+2. În zona cu 38 garaje vom amenaja o parcare cu 80 de locuri în varianta P+1 sau cu 120 locuri în varianta P+2. Voi propune sucevenilor, prin consultare publică, identificarea celei mai rapide variante pentru demolarea legală a acestor garaje și construirea de parcări supraetajate. Voi propune ca cei ce au avut garaje să primească în compensație dreptul de a folosi 2 locuri în viitoarele structuri supraetajate.Doar în aceste patru locații pot apărea sute de locuri de parcare acoperite, disponibile pentru cei care acum se chinuie sa parcheze pe trotuare sau pe spațiul verde”, a spus Cușnir.
El notează că apar momente în care trebuie luate măsuri nepopulare pentru unii, puțini la număr, dar extrem de benefice pentru marea majoritate a locuitorilor si pentru dezvoltarea ulterioara a Sucevei, aceasta fiind definiția interesului public.
„Dezvoltarea sănătoasă nu se poate realiza fără demolări ocazionale. Uneori lucrurile sunt mai simple decât par, și complexitatea este una falsă, generată de oameni prin birocrație. Birocrația creată de Ion Lungu a facut ca în Suceava toate lucrurile simple, normale, să pară complexe.Suceava are nevoie de Ordine si Progres. Suceava trebuie să fie condusă de către o echipă care înțelege ce înseamnă sa faci “Totul pentru Suceava!””, a conchis Dan Ioan Cușnir.(N.B.)
Intră acum și în grupul de