Intră acum și în grupul de
Fostul prefect de Suceava Florin Sinescu nu a exclus o eventuală candidatură în alegerile locale din acest an, dar spune că așteaptă să vadă cum se vor așeza lucrurile în ceea ce privește alegerile locale, respectiv dacă se vor face alegeri în două tururi de scrutin și dacă alegerile parlamentare vor fi anticipate, suprapuse cu alegerile locale.
Florin Sinescu a spus în cadrul Subiectul Zilei de la News Bucovina că scorul de 7 la sută cu care este creditat în prezent de suceveni, în condițiile în care nu și-a anunțat o intenție de a candida, îl onorează.
„E același scor pe care îl avea Ion Lungu în 2004 înainte să câștige alegerile împotriva lui Marian Ionescu”, a spus Sinescu.
El a afirmat că dacă s-ar implica în această zonă a administrației locale o face nu doar pentru a fi candidat.
„Să vedem cum se vor așeza lucrurile.(…) Vom vedea ce înseamnă alegerile anticipate, dacă se va suprapune campania electorală parlamentară cu cele locale”, a spus fostul prefect.
Florin Sinescu a arătat că potrivit sondajului realizat de News Bucovina, în municipiul Suceava 61 la sută dintre suceveni nu-l votează pe Ion Lungu.
„Există un grad de nemulțumire față de administrația locală și sunt foarte mulți care spun că municipiul Suceava merge într-o direcție greșită. Cred că 16 ani de zile în municipiul Suceava au conturat filosofia de dezvoltare așa cum o vede Ion Lungu și cred că sucevenii gândesc că se poate și altceva”, a declarat fostul prefect.
El a spus că dacă în anii 1990-2000 sucevenii se mișcau mai puțin față de astăzi, acum au posibilitatea să vadă cum arată Oradea, cum arată Cluj Napoca.
„Sunt zone urbane care s-au dezvoltat armonios într-un mod mult mai eficient. În acele zone s-au dezvoltat lucruri mari, care au adus plus valoare atât din punct de vedere economic, dar și în ceea ce privește viața efectivă a urbei”, a declarat Florin Sinescu.
El a mai arătat că președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, este creditat o intenție de vot de peste 50 la sută pentru că este văzut ca fiind singurul care va câștiga alegerile pentru președinția Consiliului Județean.
Sinescu nu crede că Gheorghe Flutur îi poate transmite primarului Ion Lungu din capitalul său politic pentru că cei doi nu au avut o convergență pe proiecte importante.
„Ion Lungu și Gheorghe Flutur nu au avut o convergență pe lucruri masive și nu s-au realizat lucruri care să aducă plus valoare”, a spus Sinescu.
El a explicat că municipiul s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, dar că nu a existat însă o viziune a administrației locale care să vină în întâmpinarea acestei dezvoltări și că s-a mers mai mult din inerție, fără o gândire de ansamblu.
Florin Sinescu a amintit că în anii 70 Spitalul Județean Suceava se afla efectiv în câmp, iar în 1963 stadionul era la marginea municipiului Suceava.
„Și înainte de 1989 arhitecții, cei care au dezvoltat urbea, nu au avut în vedere această dezvoltare explozivă”, a spus fostul prefect.
El a comparat situația cu cea din orașe precum Viena sau Budapesta unde bulevardele sunt largi pentru că arhitecții au prevăzut că într-o perioadă ulterioară se vor dezvolta acele zone urbane.
„Așa că suntem astăzi un oraș sufocat, cu traficul așa cum este, facem peste jumătate de oră din centru până în Burdujeni, în zilele de sărbătoare sau în lunile de vară știm cu toții ce înseamnă să mergi în zona comercială”, a spus Florin Sinescu.
El a apreciat că sunt foarte multe motive care vin de dinainte de 1989 pentru că nu a existat o perspectivă a acestei zone urbane și a exemplificat cu cartierul George Enescu, foarte înghesuit, cu străduțe foarte înguste.
Intră acum și în grupul de