Intră acum și în grupul de
Candidatul PLUS pentru funcția de primar al Sucevei, Beniamin Atodiresei, a declarat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că profesia sa de arhitect îi conferă o zonă de manevră și de a vedea dezvoltarea unui oraș puțin mai aprofundat decât ceilalți contracandidați sau celelalte persoane care au condus Suceava până în prezent.
„Te poți uita cu ochiul liber la ce reprezintă Suceava din punct de vedere a lucrurilor evidente și la ce se speră că se vrea să se ajungă. Din punctul meu de vedere consider că doar un om cu o anumită experiență profesională înconjurat de o echipă bine fundamentată profesional poate face ca orașul Suceava să se plieze pe concepte de smart city, green city, pe tipul acesta de dezvoltare modernă”, a spus Atodiresei.
El a arătat că acesta este singurul argument al intrării în cursă, respectiv capacitatea de a coagula o echipă de a face ca Suceava să fie și altceva decât a fost până acum.
Candidatul PLUS a apreciat că trebuie schimbată maniera în care administrația publică se raportează la cetățean și să să explice diferența între ceea ce înseamnă cetățean și administrație publică.
„Se pare că alesul public nu a înțeles că este delegat odată cu autoritate publică și o dată cu speranță. În momentul în care ești ales public ai o datorie față de cetățean și cetățeanul are și el obligația de a chestiona din când în când alesul public”, a spus Beniamin Atodiresei.
El a subliniat că PLUS își propune refacerea legăturii dintre cetățean și alesul public în sensul în care cetățeanul trebuie să-și definească relația cu administrația, iar administrația, cel care este delegat, trebuie să înțeleagă că este subordonat cetățeanului și dator cetățeanului.
Atodiresei a mai spus că în ceea ce privește investițiile publice acestea trebuie să se găsească într-o nevoie corectă, în nevoia reală a cetățeanului și nu într-o rațiune privată sau de partid.
„Acțiunile alesului public trebuie să răspundă nevoilor cetățenilor și nu unui interes privat sau de partid”, a spus Atodiresei.
El consideră că e nevoie și de transparentizare în ce privește investițiile publice.
„În mod corect și onest se impune ca orice investiție în spațiul public să treacă prin concurs de soluții, fie cu relevanță arhitecturală sau relevanță urbanistică”, a spus Atodiresei.
El a explicat că atunci când se vorbește de conceptul de smart city la Suceava se observă că orașul are o infrastructură subdimensionată și e greu să faci piste pentru biciclete și piste pentru transportul în comun pentru că perspectiva a fost gândită „prea imediat” în timp ce concursul de arhitectură îți dă posibilitatea să vezi dezvoltarea în timp.
Atodiresei a subliniat că în oraș va trebui rezolvată problema arhitectului șef în municipiu, dar și a Planului Urbanistic General.
Intră acum și în grupul de