Intră acum și în grupul de
Deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, vicepreședinte al Forței Naționale, a declarat, miercuri, că nu dorește să inducă panică, dar că este nevoie de informare și a arătat că despre „virusul ucigaș” se știe din 12 decembrie 2019.
„ Au trecut două luni și două săptămâni perioadă în care Guvernul a fost paralizat neînvățând nimic din acțiunile luate de celelalte state. Până luni nu s-a întreprins nimic. Acest Guvern al României se ocupă mai mult de chestiuni politice, de alegeri anticipate, de cine să țină în frâie puterea și să o ducă spre PNL”, a spus Băișanu
El spune că a venit vremea ca Guvernul și PNL să înțeleagă că în lupta cu acest virus e nevoie de toate forțele politice și că este nevoie de pregătire și instruire pentru a se face față situației.
Băișanu a anunțat în context zece propuneri pe care Guvernul României să le ia în considerare.
Astfel, el cere carantinizarea tuturor punctelor de frontieră, unde să fie specialiști cu themoscannere. Totodată, el propune ca Guvernul prin primării, prefecturi și consilii județene să ia măsuri și să asigure materiale de igienico-sanitare, precum măști, mănuși de unică folosință.
Mai mult, Băișanu cere dezinfecția zilnică a tuturor instituțiilor statului respectivi școli, universități aerogări, poliție, dar și a locurilor aglomerate.
El a spus că e nevoie ca Ministerul Sănătății prin campanii publice de informare a populației să prezinte măsuri de prevenire.
Băișanu mai arată că Guvernul României, primăriile și consiliile județene să achiziționeze containere pentru rezolvarea problemei persoanelor aflate în carantină
El a mai cerut alocarea de fonduri pentru repunerea în funcțiune a Institutului Cantacuzino care să producă medicamentele necesare.
Totodată, Băișanu a mai spus ca statul să investească în fabrici care să producă măști, seringi, mănuși, în general materiale sanitare necesare în cazul unor epidemii.
Mai mult, deputatul sucevean consideră că cei care au simptome să fie preluați și izolați fără să meargă direct la spital considerând că spitalele ar fi primele care să nu intre în contact cu astfel de pacienți.
Intră acum și în grupul de