Intră acum și în grupul de
Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a criticat, luni, măsurile guvernamentale adoptate pentru limitarea răspândirii epidemiei cu noul coronavirus, dar și măsurile anunțate de guvern pentru sprijinirea firmelor afectate în această perioadă ca urmare a efectelor epidemiei.
Vă prezentăm integral punctul de vedere al deputatul social-democat sucevean:
„Reglementările Guvernului României adoptate în scopul limitării efectelor pandemiei Coronavirusului (cu excepția măsurilor promovate de specialistul Raed ARAFAT contestat și anchetat chiar de susținătorii acestui guvern) denotă nesiguranță, incompetență și, în mod clar, faptul că acest guvern nu a fost învestit pentru a guverna ci pentru a provoca alegeri anticipate.
Românii au așteptat în zadar ca guvernul PNL să anticipeze dezastrul economic ce va urma pandemiei Coronavirusului așa cum au făcut-o alte guverne. Guvernul României a inventat o schemă birocratică, complicată, incertă prin care să vină în sprijinul agenților economici. Din teama de a nu supăra băncile străine și furnizorii de utilități publice ce activează în România, guvernul nu a identificat nicio posibilitate pentru cetățenii români de a-și reeșalona plata ratelor sau utilităților. În mod bizar, deși PSD a promovat o lege prin care, în situații excepționale, un părinte putea să stea acasă, remunerat fiind, guvernul , prin ordonanță, a făcut ca acest fapt să fie posibil doar în limitele zilelor de concediu de odihnă.
Și la nivel județean guvernarea liberală eșuează. Liderii liberali au indus ideea unei relații preferențiale cu Guvernul României. Dacă ar fi fost reală, această relație s-ar fi materializat prin asigurarea tuturor echipamentelor medicale și de protecție necesare Spitalului Județean de Urgență și nu s-ar fi ajuns la situația tragică de îmbolnăvire a cadrelor medicale. Confirmarea testului pozitiv pentru 11 cadre medicale din secțiile esențiale în lupta împotriva Coronavirusului, în contextul în care se așteaptă rezultatele testării pentru celelalte cadre medicale, poate face ca situația în Spitalul Județean să degenereze. Nu cunoaștem situația exactă din spital deoarece autoritățile sucevene respectă cu mult devotament ”omerta” – legea tăcerii impusă de guvernul liberal dar, pe 28 februarie, președintele Consiliului Județean (cel care are în subordine Spitalul Județean) anunța că spitalului și cadrelor medicale li s-au asigurat toate materialele și condițiile necesare gestionării acestei crize. Deoarece dumnealui are întreaga răspundere noi îl credem și sperăm să fie așa.
De asemenea, o relație privilegiată a Consiliului Județean Suceava cu guvernul ar fi determinat ca Ministerul Sănătății să vireze suma necesară achiziționării aparaturii medicale pentru noul spital de la Fălticeni (construit de guvernarea social-democrată) unde, s-ar putea organiza 50 de paturi ATI atât de necesare acum”
Intră acum și în grupul de