Intră acum și în grupul de
Liderul social-democraţilor suceveni, senatorul Gavril Mîrza, i-a cerut, vineri, preşedintelui PD-L al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, să-şi facă datoria faţă de locuitorii judeţului şi să se preocupe de asigurarea încălzirii în Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc. „Altfel, mă pune în situaţia să fac plângeri pentru neglijenţă în serviciu, abuz şi cheltuirea banilor publici în alte scopuri”, a spus Mîrza care susţine că actuala conducere a CJ Suceava „duce judeţul la sapă de lemn”.
Preşedintele PSD a spus într-o conferinţă de presă că după un an şi jumătate după ce a preluat preşedinţia CJ Suceava, Gheorghe Flutur nu a înţeles proiectul judeţean de utilităţi care a fost început în timp ce Mîrza conducea CJ Suceava şi că nimeni din CJ Suceava nu se ocupă de finalizarea acestui proiect. El a subliniat că reprezentanţii PD-L în Guvern, Adriean Videanu şi Gheorghe Pogea, au recunoscut că acest proiect de introducere a utilităţilor în judeţ „este o bijuterie”, dar că Gheorghe Flutur nu apreciază acest proiect. „Constat că în afară de oul de Gogoman şi a statuii înaripate din centrul municipiului, Suceava nu a avut nici un proiect”, a ţinut să sublinieze Mîrza, care s-a întrebat când are timp Gheorghe Flutur să se preocupe de problemele judeţului în condiţiile în care „stă la Bucureşti şi ţine trena lui Băsescu şi Boc”.
El a precizat că în timp ce pe perioada în care a fost preşedinte al CJ Suceava a îmbogăţit averea judeţului Suceava, actuala conducere vrea să o vândă clientelei politice. Mîrza a exemplificat cu societatea de drumuri şi poduri, care a fost adusă în stare de faliment după ce la preluarea de actuala conducere a CJ Suceava firma avea profit de 3,5 milioane de lei, arătând că obiectivul este ca bunurile societăţii să fie vândute „pe nimic” clientelei politice a PDL.
Pe de altă parte, vicepreşedintele CJ Suceava, Daniel Cadariu, vicepreşedinte al PD-L Suceava, a arătat că preşedintele PSD Suceava este speriat că va pierde din nou, la scor alegerile, în loc să se preocupe de teme importante pentru cetăţeni, preferă să fabuleze şi a subliniat că fosta conducere PSD a Consiliului Judeţean a îndatorat, în cadrul proiectului „Suceava – Utilităţi şi Mediu”, 60 de localităţi din judeţ pe o perioadă de 25 de ani, cheltuindu-le 70 mil. euro şi oferindu-le în schimb investiţii nefuncţionale.
El a precizat că în condiţiile în care problema încălzirii centralizate în localităţi este de competenţa administraţilor locale şi nu a Consiliului Judeţean, administraţia judeţeană s-a preocupat permanent de această speţă încă de la începutul mandatului şi că prin demersuri făcute la autorităţile centrale s-au alocat peste 10 milioane de lei pentru plata dobânzilor la credit şi alte sume pentru definitivarea lucrărilor la componenta termică.
Cadariu a menţionat că în oraşul Gura Humorului, săptămâna viitoare se fac probe pentru punerea în funcţiune a centralei, urmând să se asigure căldură populaţiei în această iarnă, iar în ceea ce priveşte municipiul Câmpulung Moldovenesc s-au identificat deja resurse financiare pentru asigurarea căldurii pe bază de Combustibil Lichid Uşor (CLU), până la stabilirea unui distribuitor de gaze în urma licitaţiei organizate de Ministerul Economiei.
Flutur a spus, joi, într-o conferinţă de presă că este preocupat de asigurarea încălzirii pentru această iarnă, arătând că dacă la Gura Humorului centrala termică va putea fi pusă în funcţiune cu gaze naturale, în Câmpulung Moldovenesc ar urma să fie asigurată o cantitate de CLU pentru funcţionarea centralei termice dacă nu se reuşeşte desemnarea unui operator de gaze naturale.
El a arătat că situaţia legată de transferul magistralelor de gaze naturale construite prin proiectul „Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene” este complicată şi că în prezent, la Ministerul Justiţiei, se caută formula legală pentru a fi emis un act normativ în acest sens.
Intră acum și în grupul de