Intră acum și în grupul de
Deputatul Eugen Nicolicea a anunţat, luni, în plen constituirea a doua grupuri parlamentare mixte formate din deputaţi şi senatori independenţi pentru ca aceştia să aibă drepturi ca toţi parlamentarii. „Este vorba de deputaţi şi senatori care îi acordă sprijin lui Traian Băsescu”, a explicat senatorul sucevean Tiberiu Prodan, care a demisionat din PNL şi s-a alăturat grupului PD-L. El a declarat că a semnat pentru constituirea grupului parlamentar mixt, dar a recunoscut că a preluat funcţia deţinută de PD-L de vicepreşedinte al Comisiei de Agricultură a Senatului şi a menţionat că nu intenţionează să părăsească grupul PD-L.
La rândul său, deputatul sucevean Gheorghe Coroamă, care a demisionat din PNL şi activează ca independent în grupul PD-L a spus că dacă se va înfiinţa grupul parlamentar mixt va renunţa la grupul PD-L. El a spus că nu va renunţa însă la funcţia de vicepreşedinte al PD-L Suceava, arătând că doar în Parlament este independent. Coroamă nu a putut explica motivul pentru care se înscrie în grupul mixt dacă este membru al PD-L şi nu rămâne să activeze în acest grup parlamentar.
Deputatul sucevean Mircea Irimescu, care a candidat pe lista PNL pe un loc oferit PNŢCD, a activat până luni în grupul parlamentar liberal când s-a decis să se alăture grupului independenţilor. El a spus că potrivit înţelegerii dintre PNL şi PNŢCD, a candidat din partea PNL şi apoi a revenit în PNŢCD, activând în grupul liberal şi nu a exclus să revină în câteva zile în grupul liberal. Irimescu a arătat că s-a alăturat grupului independenţilor, dar crede că a greşit. „Să văd în ce ape se scaldă. E posibil să-mi revăd poziţia în câteva zile”, a mai spus Irimescu.
Deputatul Eugen Nicolicea a anunţat, luni, în plenul Camerei, că s-a constituit grupul parlamentar mixt din Cameră, condus de Gabriel Oprea, susţinând că nu se supune la vot, ci doar se ia act de înfiinţarea acestui grup şi că “orice altă chestiune este o încercare de a pune beţe în roate”. Nicolicea, care a fost demis, luna trecută, din PSD, a precizat, în plen, că grupul parlamentar mixt este format din 14 deputaţi şi acest număr este în creştere, iar acest grup al parlamentarilor independenţi s-a constituit din dorinţa de a-şi desfăşura activitatea în mod coordonat, pentru ca parlamentarii independenţi să aibă drepturi ca toţi parlamentarii. El a mai spus că şi la Senat s-a constituit un grup al independenţilor, iar parlamentarii din cele două grupuri vor vorbi cu “o singură voce”.
Oprea a arătat că, în conformitate cu prevederile articolului 12 alineat 4 din Regulamentul Camerei Deputaţilor şi articolului 16, alineat 5 din Regulamentul Senatului, luni au fost formate grupurile parlamentare mixte din cele două Camere parlamentare.
Grupul parlamentar mixt din Camera Deputaţilor este format din 14 deputaţi independenţi: Gabriel Oprea, Eugen Nicolicea, Marin Bobeş, Ion Tabugan, Ion Burlacu, Gheorghe Zoicaş, Dan Bordeianu, Cristina Elena Dobre, Gheorghe Coroamă, Dan Păsat, Dan Mihai Marian, Vasile Soporan, Neculai Rebenciuc şi Mircea Irimescu.
Liderul grupului este Gabriel Oprea.
Grupul parlamentar mixt din Senat este format din cinci senatori independenţi: Liviu Câmpanu, Anghel Iordănescu, Ovidius Mărcuţianu, Tiberiu Prodan şi Cezar Măgureanu.
Liderul grupului este senatorul Liviu Câmpanu.
Intră acum și în grupul de