Intră acum și în grupul de
Motivarea municipalităţii de a închide centrala electro-termică a Termica SA Suceava pentru că nu are profit nu se susţine în cazul unei companii ce furnizează servicii publice, este de părere prim-vicepreşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, care a arătat că pe acelaşi raţionament ar trebui închise centrele de asistenţă socială, centrele pentru copii pentru că nu au profit.
„Multe servicii publice nu au profit, dar cred că municipalitatea poate susţine această companie de servicii publice”, a declarat luni parlamentarul sucevean, care consideră că soluţia primarului Ion Lungu de a închide Termica SA pentru că municipalitatea nu mai poate suporta costurile este greşită.
În opinia lui Nechifor, municipalitatea ar trebui să găsească soluţii inovatoare pentru menţinerea în funcţiune a centralei în care s-au investit sume foarte mari de la bugetul de stat, el apreciind că societatea trebuie revigorată. El a arătat că îşi aduce aminte că nu de mult primarul Ion Lungu vorbea de cultivarea de plante pentru biomasă care să fie folosită drept combustibil pentru centrala termică a municipiului. „Povestea cum se va cultiva iarba elefantului şi va fi realizat combustibil bio pentru Termica. A ajuns acum la coada şoricelului sau la barba ursului”, a spus Nechifor.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat miercuri că municipalitatea nu îşi mai poate permite ca în an de criză să susţină financiar societatea furnizoare de agent termic. Lungu a spus că de când este primar a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a susţine această societate şi că Guvernul a investit 66 de milioane de lei în Termica.
El a arătat că nu poate reproşa nimănui această situaţie pentru că este rezultatul unei crize de sistem, iar societatea nu mai are cui vinde producţia de abur industrial, iar energia electrică livrată în sistemul naţional este de la an la an mai puţină. „Îmi pare rău pentru cei 300 de angajaţi şi sunt în asentiment cu ei, dar nu putem sacrifica un oraş pentru ei”, a spus primarul Sucevei care a subliniat că preferă să demisioneze din funcţie decât să ducă Primăria în faliment.
Consiliul Local Suceava a votat, la începutul lunii martie 2009, cu majoritate, privatizarea societăţii de termoficare, Termica SA Suceava, prin vânzare de acţiuni, la preţul de 18,3 milioane de euro, dar la cele două licitaţii organizate nu s-a prezentat nici o firmă.
Intră acum și în grupul de