Intră acum și în grupul de
Măsuri de dreapta, susţinute economic, şi măsuri de stânga, politicianiste. Acestea sunt, în opinia senatorului PDL de Suceava, Orest Onofrei, care este şi secretar al Senatului, cele două reţete cu măsuri anticriză ce urmează să fie adoptate având în vedere situaţia actuală a României.
În ceea ce priveşte măsurile de stânga, propuse de PSD, parlamentarul sucevean le-a catalogat ca fiind aceleaşi măsuri propuse de stânga politică în toată lumea, care nu au dat rezultate pentru că din punct de vedere economic nu se susţin, fiind doar politicianiste şi având ca ţintă doar „coagularea nemulţumirii”.
Făcând referire la programul de măsuri de dreapta, Onofrei consideră că acestea pot rezolva problema şi crede că în acest caz PDL, care se reclamă partid de dreapta, ar trebui să accepte şi propunerile venite de la celelalte partide ce se reclamă de dreapta, cum sunt UDMR şi PNL. „PDL, care se reclamă partid de dreapta, nu a reuşit, într-un an şi jumătate, să aplice măsuri concrete de dreapta”, a spus Onofrei, care a subliniat că după alegerile din 2008, PDL a afirmat că doreşte să guverneze cu PNL, dar că liberalii, din motive proprii, au refuzat această invitaţie. „Acceptarea unor propuneri care vin din partea PNL, dacă acestea vor veni aşa cum au anunţat liderii PNL şi se vor dovedi viabile, ar trebui incluse în programul de măsuri pe care Guvernul le pregăteşte până la 1 iunie”, a spus Onofrei.
Senatorul PDL a menţionat că acceptarea de propuneri ale PNL pentru programul de măsuri anti-criză ar asigura o trecere confortabilă a întregului program prin Parlament. „Ar fi primul semnal concret al PDL că doreşte să guverneze cu PNL şi nu se rezumă la invitaţii care se aşteaptă să fie refuzate”, a mai declarat parlamentarul democrat-liberal. El consideră că acceptarea unor măsuri propuse de liberali ar pune serioase probleme PNL care le-ar putea susţine nu doar în Parlament ci şi în Guvern.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că, teoretic, liberalii ar fi dispuşi să-şi asume guvernarea, dar singuri, precizând însă că acest lucru nu este fezabil în condiţiile unei majorităţi parlamentare ostile şi reiterând susţinerea variantei unui Guvern de tehnicieni.
Intră acum și în grupul de