Intră acum și în grupul de
Tribunalul București a decis înregistrarea în Registrul Partidelor Politice a documentelor de la Congresul PMP în care Eugen Tomac a fost ales președinte al partidului.
„Înaintează cererea formulată de petentul Partidul Mişcarea Populară către Prim-Grefierul Tribunalului Bucureşti, în vederea înregistrării în Registrul partidelor politice a documentelor atestând desfăşurarea Congresului Partidului Mişcarea Populară din data de 19.02.2022. Respinge ca inadmisibile cererile de intervenţie în nume propriu. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a IV-a Civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 22.06.2022.”, se arată în minuta instanței.
Printr-un mesaj pe pagina de socializare a PMP se arată că așa cum era previzibil, instanța a menținut formula aleasă de Congres.
Pe de altă parte, Cristian Diaconescu, cel care nu recunoaște acest congres și solicită prin instanță invaliadarea organizării congresului prin care Eugen Tomac a fost ales președinte, susține că încheierea instanței NU produce efecte în sensul validării congresului sau al modificării mențiunilor din Registrul Partidelor.
„Aceasta va fi atacată atât din perspectiva fondului, cât și a soluției de respingere a cererilor de intervenție. Cu atât mai mult cu cât există două dosare al căror obiect vizează organizarea si desfășurarea așa zisului congres din data de 19.02.2022. Nu vă încredeți în mesajele care distorsionează adevărul. Nu există un alt președinte al Partidului. CRISTIAN DIACONESCU Președintele PMP”, este mesajul lui Cristian Diaconescu.
De menționat este că, la Suceava, Cristian Diaconescu, care nu se consideră înlăturat de la conducerea PMP, a decis înlocuirea din funcția de președinte al organizației județene a lui Marian Andronache, vicepreședinte național al PMP ales la Congresul contestat din luna februarie cu Sorin Robu.
Intră acum și în grupul de