Intră acum și în grupul de
Raportul europarlamentarului PDL de Suceava, Petru Luhan, privind “Realizarea unei adevărate coeziuni teritoriale, sociale și economice în UE – o condiție sine qua non a competitivității globale”, a fost votat cu o largă majoritate de către Comisia pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European.
Potrivit eurodeputatului sucevean, raportul evidenţiază, printre altele, importanţa şi necesitatea alocării fondurilor în funcţie de specificitatea regiunilor şi încurajează regiunile să propună iniţiative privind exploatarea specificului regional, se arată în comunicat.
“Alocarea de fonduri pentru proiecte de investiţii şi dezvoltare în special în infrastructură şi având drept criteriu pentru determinarea eligibilităţii PIB-ul va fi cu siguranţă un mare avantaj pentru ţara noastră în contextul în care România poate beneficia de fonduri substanţiale atât în prezent cât şi în perioada viitoare de programare, post 2013”, arată Luhan, într-un comunicat de presă.
El a adăugat că regiunile vor juca un rol important în politica de coeziune şi că prin raportul său susţine dezvoltarea acestora astfel încât să contribuie la realizarea obiectivelor UE în contextul competitivităţii globale.
„România are din păcate unele din cele mai sărace regiuni din Europa iar realizarea coeziunii teritoriale, sociale şi economice este esenţială pentru noi”, a mai declarat europarlamentarul român.
Raportul este important pentru UE dar în special pentru România, făcând referire la realizările politicii de coeziune, valoarea adăugată pe care aceasta o poate aduce viitoarei strategii UE 2020 şi rolul acesteia pentru asigurarea creşterii competitivităţii regiunilor şi a Uniunii la nivel global, se mai arată în comunicat.
Luhan menţionează că prin acest raport, Parlamentul European, pune accentul şi pe sprijinirea investiţiilor la toate nivelurile, local, regional, naţional, transfrontalier, dar precum şi pe necesitatea simplificării procedurilor de utilizare a fondurilor structurale şi de coeziune.
La sfârşitul lunii noiembrie, raportul va fi dezbătut şi votat în plenul Paramentului European.
Intră acum și în grupul de