Primarul Dumitru Gulei este decis să continue proiectele de dezvoltare: Eu am dovedit că fac, iar Ipotești va intra într-o nouă etapă de dezvoltare


Intră acum și în grupul de

Dumitru Gulei, primarul comunei Ipotești, a anunțat că va continua proiectele ambițioase de dezvoltare și în următorii patru ani. Într-un interviu acordat pentru NewsBucovina, Gulei a prezentat realizările din mandatul său anterior și planurile pentru perioada 2024-2028.

Fonduri atrase și investiții realizate

În perioada 2020-2024, Primăria Ipotești a atras fonduri europene nerambursabile de aproape 20 milioane de euro,  fonduri guvernamentale și s-a putut folosi de aproximativ 35 de milioane de lei de la bugetul local.

„Nu este foarte mult, dar cu acești bani am reușit să reclădim sediul Primăriei, care acum arată modern și este o mândrie pentru ipoteșteni”,  a declarat primarul Gulei. De asemenea, investițiile majore au inclus Școala din Lisaura, terenul de sport, refacerea trotuarelor și modernizarea a patru străzi, finanțate parțial din fonduri de la CNI și bugetul local.

În prezent, se lucrează la modernizarea a cinci străzi din cartierul Tătărași, dar și la un proiect de canalizare pe o lungime de aproximativ 1,5 kilometri, cu o valoare de peste 8 milioane de lei. Un alt proiect important în acest mandat este Căminul Cultural din Ipotești, care va fi dat în folosință în scurt timp.

Proiecte de infrastructură și educație

O sumă de aproximativ 7 milioane de lei a fost cheltuită pentru refacerea drumurilor din localitățile Ipotești, Tișăuți și Lisaura.

„Am reușit să introducem iluminat inteligent stradal în toată comuna, cu bani de la Fondul de Mediu, deci bani nerambursabili”,  a adăugat primarul. În plus, un proiect de apă și canalizare prin PNRR, în valoare de aproximativ 5 milioane de euro, este în licitație și va aduce aceste utilități pe o lungime de peste 18 kilometri.

Ipotești a câștigat un proiect pentru Școala Verde, în valoare de 4,5 milioane de euro, clasându-se pe locul 6 la nivel național. Noua școală va avea o suprafață de 2.500 de metri pătrați, 17 săli de clasă și laboratoare moderne. De asemenea, a fost predat amplasamentul pentru o grădiniță cu program prelungit, proiect evaluat la aproximativ 2,5 milioane de euro.

Planuri pentru 2024-2028

Pentru următorii patru ani, Dumitru Gulei își propune să modernizeze complet strada Mihai Sadoveanu, să inaugureze Parcul Regina Maria, să schimbe sistemul de aprovizionare cu apă în zona Săliștei și să realizeze trotuare cu bani din bugetul local.

„Un punct pe care vreau să îl rezolvăm în următoarea perioadă este Iazul Mociulo, care trebuie reabilitat și redat comunității”, a mai spus primarul.

Răspuns la critici

Dumitru Gulei a abordat și criticile privind îndatorarea comunei.

„Aud tot felul de vorbe cum că ne-am îndatorat exagerat. Nu este adevărat, împrumuturile realizate de noi sunt pentru o perioadă de doar 5 ani și sunt împrumuturi normale pentru activitatea unei comune ca Ipotești”, a explicat el.

Gulei a subliniat că echipa sa a realizat investiții de 36 milioane de lei, comparativ cu cele de 3,5 milioane de lei din mandatul fostului primar.

În încheiere, Gulei a transmis un mesaj clar locuitorilor: „Am dovedit că fac, iar Ipotești va intra într-o nouă etapă de dezvoltare”.


Intră acum și în grupul de