Ziua Drapelului Național sărbătorită și în comuna Berchișești


Intră acum și în grupul de

Astăzi, 26 iunie, comuna Berchișești a marcat cu solemnitate Ziua Drapelului Național al României. Primarul comunei, Zenovia-Violeta Țăran, a transmis un mesaj emoționant prin care a subliniat importanța și semnificația Tricolorului românesc, un simbol sacru al luptei poporului român pentru libertate, unitate și independență.

„Simbol al luptei poporului român pentru libertate, Drapelul Național amintește fiecărui român datoria sfântă de a servi cu credință patria, de a apăra cu orice preț unitatea, suveranitatea și independența României,” a afirmat primarul Țăran. Aceasta a reamintit că Ziua Drapelului Național se sărbătorește anual pe 26 iunie, conform Legii nr. 96/1998.

În discursul său, Zenovia-Violeta Țăran a evidențiat faptul că Drapelul Național, alături de Imnul Național și celelalte însemne naționale, reprezintă elemente sacre și sfinte pentru toți românii, care le poartă cu mândrie în suflete. „Poporul român și-a manifestat, în faldurile Tricolorului, deopotrivă bucuria nașterii, dorul și doina, sentimente profunde, transmise în mod înălțător din generație în generație,” a adăugat aceasta.

Primarul comunei Berchișești a subliniat necesitatea respectării cu sfințenie a istoriei și sacrificiilor înaintașilor, care au lăsat moștenire drapelul național. „A cinsti și a venera steagul tricolor reprezintă o dovadă de patriotism și de iubire de țară. De aceea, consider că trebuie să respectăm cu sfințenie istoria și sacrificiile înaintașilor noștri,” a precizat primarul Țăran.

În final, primarul Zenovia-Violeta Țăran a făcut un apel către cetățeni să adopte un comportament de respect și apreciere față de simbolurile sfinte ale neamului românesc, să recunoască însemnătatea acestora și să demonstreze aprecierea față de valorile istorice și culturale ale națiunii. „Să onorăm, așa cum se cuvine, Drapelul nostru național, Tricolorul,” a concluzionat aceasta.

Ceremonia dedicată Zilei Drapelului Național a inclus arborarea solemnă a Tricolorului în centrul comunei, urmată de intonarea Imnului Național și de depunerea unor coroane de flori în semn de respect pentru eroii care au luptat pentru independența și unitatea României.


Intră acum și în grupul de