Comunitatea Italiană din România se delimitează ferm de grupările infracționale și mafiote


Intră acum și în grupul de

În contextul intensificării atacurilor împotriva instituțiilor și a activităților ilegale ale grupărilor infracționale și mafiote din România, Comunitatea Italiană din România a emis un comunicat de presă prin care își reafirmă angajamentul față de valorile sociale și culturale care i-au definit identitatea de-a lungul secolelor.

Comunitatea Italiană, formată din descendenți ai familiilor de cetățeni italieni stabiliți în România încă din secolul al XVIII-lea, subliniază că activitățile sale, desfășurate de peste 30 de ani, sunt transparente și dedicate promovării tradițiilor, culturii și identității etnice. Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT., organizația reprezentativă a minorității naționale italiene, a declarat că se delimitează categoric de acțiunile infracționale cu caracter mafiot desfășurate de anumite grupuri de cetățeni italieni pe teritoriul României.

În comunicat, Comunitatea Italiană și-a exprimat sprijinul pentru lupta împotriva corupției și a criminalității organizate, afirmând că nu va ceda niciunei forme de intimidare. Comunitatea italiană subliniază că identitatea sa etnică și valorile culturale pe care le apără sunt elemente esențiale ale moștenirii istorice românești și că se distanțează de orice activitate ilegală care ar putea păta imaginea acesteia.

„Activitatea din ultimii ani a grupărilor de cetățeni italieni caracterizate prin multitudinea de acte infracționale cu caracter mafiot sunt străine de activitatea comunității minorității naționale italiene și drept urmare, ne delimităm de aceștia” se arată într-un comunicat al asociației.

Comunicatul a fost semnat de deputatul Minorității Naționale Italiene, Av. Andi Gabriel Grosaru, care a reafirmat dedicarea comunității în promovarea și conservarea valorilor autentice ale minorității italiene din România.


Intră acum și în grupul de