Deputatul PNL Angelica Fădor critică dur recalcularea pensiilor de către PSD: ‘Haos pentru pensionari, pierderi majore pentru mineri


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor, a criticat dur recalcularea pensiilor realizată de Guvernul PSD, afirmând că aceasta a creat un haos pentru numeroși pensionari, în special pentru cei din minerit, ale căror pensii au fost reduse semnificativ.

Fădor subliniază că PSD se laudă acum cu beneficii inexistente, în timp ce pensionarii din anumite sectoare pierd chiar și mai mult de jumătate din cuantumul pensiei.

„Am susținut mereu majorarea pensiilor, dar PSD a creat un haos pentru foarte mulți pensionari cărora li s-au micșorat pensiile.

PSD se laudă acum că pensionarii vor primi mai mulți bani, dar sunt sectoare unde aceștia pierd mai mult de jumătate din pensie,” a declarat Angelica Fădor.

Ea a arătat că recalcularea pensiilor are un impact devastator asupra minerilor din județul Suceava după eliminarea din calcul a condițiilor speciale de muncă care până acum reprezentau un criteriu esențial în stabilirea cuantumului pensiilor.

Astfel, potrivit deputatului liberal sucevean minerii care au lucrat în zonele de expunere la radiații suferă pierderi la pensie între 950 și 3.200 de lei, din cauza noilor reguli de calcul. Mai mult, recalcularea impune stagiul de cotizare la 25 de ani, ceea ce duce la înghețarea pensiilor pentru 6-8 ani, afectând grav foștii angajați din minerit.

„Mai mult, eliminarea unor articole din lege pe care chiar eu le-am inițiat, care acordau reduceri la vârsta de pensionare pentru cei expuși la radiații, va avea consecințe devastatoare asupra localităților miniere din zonă”, a spus Angelica Fădor.

Deputatul PNL Angelica Fădor consideră că este nevoie de o intervenție urgentă pentru corectarea acestor nedreptăți, avertizând că probleme similare afectează și alte zone miniere, precum Valea Jiului și Maramureș.


Intră acum și în grupul de