Cristian Diaconescu, candidat independent la Președinția României, în vizită la Rădăuți: „Bucovina, un exemplu de curaj și determinare pentru întreaga țară”


Intră acum și în grupul de

Astăzi, în cadrul unei vizite oficiale la Rădăuți, Cristian Diaconescu, candidat independent la Președinția României, a subliniat importanța istorică și culturală a Bucovinei, descriind-o ca pe un loc al „istoriei profunde a României”. Diaconescu a afirmat că Bucovina a fost mereu locuită de oameni „îndrăzneți, puternici și determinați”, care au demonstrat ce înseamnă să fii român într-o Românie puternică.

Vizita sa la Rădăuți a avut loc joi, 29 august, la invitația lui Robu Sorin, reprezentantul Asociației Platforma Independentă din Județul Suceava. Cristian Diaconescu a participat la un eveniment dedicat susținerii proiectului „România Respectată”, unde a susținut și o declarație de presă. În acest context, participanților le-a fost prezentat proiectul său de candidatură la Președinția României.

Candidatul și-a exprimat dorința de a continua progresul și dezvoltarea țării, punând accent pe faptul că România este o țară în care „merită să rămâi”. De asemenea, Diaconescu a subliniat rolul crucial pe care Bucovina îl poate juca ca exemplu de dezvoltare economică și de apărare a României într-un context geopolitic complicat.

„Este o deosebită onoare, dar și plăcere pentru mine să mă aflu aici, în Bucovina. Îmi doresc ca ceea ce am realizat până acum să fie un progres și o dezvoltare pentru copiii și nepoții noștri”, a declarat Diaconescu, evidențiind, totodată, valoarea și puterea cetățeanului român, fie în țară, fie peste hotare.


Intră acum și în grupul de