Deputatul PNL Bogdan Gheorghiu avertizează asupra pericolului instaurării unei „dictaturi PSD” în Suceava


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL Bogdan Gheorghiu a lansat, miercuri, un avertisment către suceveni privind riscul instaurării unei dictaturi PSD în județul Suceava, susținând că recentele evenimente demonstrează o tendință de monopol politic

 Gheorghiu a criticat modul în care Consiliul Județean (CJ) Suceava, condus de PNL, a fost exclus de la inaugurarea bazei nautice de la Fălticeni, o investiție de 6 milioane de lei, la care CJ a contribuit cu 3 milioane de lei.

„Administrația liberală a județului Suceava nu doar că a finanțat astfel de investiții, dar a și premiat în repetate rânduri sportivii care ne-au adus medalii olimpice și naționale în 2021, în 2023 și anul acesta, un număr de 15 sportivi și 2 antrenori care au adus onoare județului Suceava. Am sprijinit sportul și am recunoscut meritele canotorilor și antrenorilor suceveni. Totuși, la Fălticeni, cei care au contribuit nu au fost invitați. O dovadă clară de lipsă de respect!

La inaugurarea de la Fălticeni a fost o cohortă PSD. O elementară dovadă de diplomație ar fi impus invitarea celor care au pus umărul la realizarea acestor investiții. Pentru mărirea unora, totul se șterge cu buretele. Credeam că vinerea trecută a fost un accident, atunci când PSD-ul i-a interzis președintelui CJ Suceava în funcție să vorbească mediului de afaceri, deși domnia sa avea foarte multe vești de adus din partea liberalilor, vești din noul program de guvernare pe care chiar dumnealui îl coordonează”, spune deputatul liberal.

El s-a întrebat ca fost jurnalist și om apropiat de lumea presei, dacă se va ajunge din nou ca libertatea de exprimare să fie complet suprimată mai ales că deja există semnale că unii jurnaliști se confruntă cu presiuni tot mai mari.

„Ridic aceste probleme pentru că, din ignoranță sau din neatenție, pot apărea monștri. La început mielușei care se pozează la braț democrația și peste noapte, dacă primesc puțină putere, sunt frați cu dictatura. Trag un semnal de alarmă foarte serios referitor la aceste practici și eu, ca om politic, parlamentar, fost ministru în Guvernul României, nu voi accepta niciodată derapajul spre totalitarism și dictatură”, a mai spus Gheorghiu.

Totodată, deputatul vrea să știe dacă primarii chemați în benzinării sau cei care primesc amenințări voalate din partea oficialilor PSD în care li se transmite să aibă grijă la aceste alegeri dacă vor să primească fonduri în următorii patru ani dacă nu simt deja pericolul dictaturii.

„E timpul să ne mobilizăm până nu e prea târziu! Voi cere mediului de afaceri din Suceava să organizeze întâlniri cu toate partidele politice, nu doar cu PSD. Trebuie să continuăm să sprijinim sportivii și comunitatea, fără interese politice meschine”, a mai transmis deputatul.


Intră acum și în grupul de