PNL Suceava spune că primarii liberali din Moara și Salcea nu au trecut la PSD: Dacă politica voastră este de racolare și furt de primari, noi, liberalii, suntem convinși că veți fi aspru penalizați de populație


Intră acum și în grupul de

Biroul de presă al Partidului Național Liberal Suceava a transmis, joi, că primarii liberali din Moara și Salcea nu s-au înscris în PSD, dar acuză PSD Suceava că fură primari de la liberali.

„PNL Suceava respinge intoxicarea penibilă făcută de așa-zise surse convergente cum că doi primari PNL au trecut la PSD. Total fals! Încă din primăvară, PSD a exercitat presiune asupra primarilor și candidaților liberali să se alăture PSD-ului, mai ales acolo unde nu au oameni care să performeze”, se arată în comunicatul PNL Suceava.

Potrivit sursei citate PSD Suceava vrea să fure primarii de la PNL.

„Unde este minciuna? Faptul că acești primari se alătură lor. Asta este viziunea unei politici întinerite la Suceava? Așa se traduce mesajul de pe tricou, că vor face Suceava mare? Furând primari de la liberali?”, se întreabă PNL Suceava.

Mai mult, PNL Suceava susține că primarii PNL sunt ademeniți cu finanțări de la ministere dacă vor face scor bun în alegeri.

„Primari liberali nu au trecut la PSD, de altfel nici Legea nu le permite, dar PSD insistă să le promită că urmează să îi plimbe de mânuță pe la ministere pentru bani. Dar pentru asta trebuie să facă un scor bun la alegeri. În același timp îi anunță că dacă nu fac ascultare, nu va fi bine”, se mai menționează în comunicat.

Potrivit PNL Suceava, din păcate, apucăturile partidului-stat nu au trecut, iar acest lucru liberalii îl vor face cunoscut în fiecare zi, și acum și în campanie, atenționând populaţia asupra riscului de a nu scapa de partidul-stat cu PSD la putere.

„Noi am stat de vorbă cu primarii liberali inclusiv cu cei doi, care sunt și rămân în continuare primari liberali. Atitudinea PSD este penibilă, rușinoasă și nedemnă de anul 2024 pentru un partid care se declară pro-european”, se susține în comunicat.

„La muncă PSD-iștilor, nu la furat de primari! Însă dacă politica voastră este de racolare și furt de primari, noi, liberalii, suntem convinși că veți fi aspru penalizați de populație, care nu agreează deloc aceste apucături. Nu luați ceea ce nu vă aparține! Nu furați munca altora! Lăsați administrația publică în pace!”, este mesajul PNL Suceava către PSD Suceava.

Reacția PNL Suceava vine după ce surse politice News Bucovina au afirmat că primarii de Moara și Salcea s-ar fi alăturat echipei PSD Suceava după învestirea în funcție, fără să demisioneze din partid, astfel, cei doi neriscând demiterea din funcție. Sursele citate au făcut aceste precizări după ce la ședința de învestire a primarului de Salcea în prezidiu acesta a așezat doar membri din organizația județeană PSD Suceava, unii dintre aceștia neavând alte calități oficiale decât cele de membri ai conducerii județene PSD.


Intră acum și în grupul de