Gheorghe Flutur, despre sondajul care indică o finală prezidențială între liderii coaliției de guvernare Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă: PNL este singurul partid care poate opri PSD să ia toată puterea în stat


Intră acum și în grupul de

Gheorghe Flutur, prim-vicepreședintele PNL și președintele PNL Suceava a evidențiat, marți, un sondaj Avangarde-Insomar, unde finala prezidențială va fi între candidatul PSD și cel al PNL.

„Ultimul sondaj Avangarde-Insomar îi plasează pe primele locuri în preferințele electoratului pe Marcel Ciolacu, președintele PSD, și pe Nicolae Ciucă, liderul PNL. Intenția de vot pentru candidatul PNL este în creștere și se situează la 19%. Acest lucru se poate explica prin faptul că Nicolae Ciucă recuperează rapid votanții PNL. De notat că procentul candidatului PNL se apropie de scorul partidului (care este de 22%).

Ceilalți candidați, respectiv cei ai AUR și USR staționează după ce și-au atins pragul maxim. Totodată, Mircea Geoană iese din calcul pentru turul 2. Fostul președinte al PSD nu are șanse să revină în competiție.

Noi, liberalii, am afirmat mereu că bătălia la prezidențiale și parlamentare se va da între principalele partide de dreapta și de stânga, respectiv între PNL și PSD.

Sondajul Avangarde-Insomar confirmă realitatea de la ultimele alegeri locale, în care primele poziții au fost ocupate de PSD și PNL. Potrivit sondajului românii ar vota astfel: Marcel Ciolacu – 28%, Nicolae Ciucă – 19%, George Simion – 16%, Elena Lasconi – 13% și Mircea Geoană – 11%.

Totodată, situația la partide se prezintă astfel: 31% dintre cei chestionați ar vota cu PSD, 22% cu PNL, 16% cu AUR și 14% cu USR.

PNL este singurul partid care poate opri PSD să ia toată puterea în stat. Suntem, de asemenea, formațiunea care poate zădărnici planul PSD și AUR, de a avea o finală prezidențială și guvernare comună.

De asemenea, vreau sa evidențiez faptul că acest sondaj NU este la comanda PNL. Este un sondaj autofinanțat”, a comentat Gheroghe Flutur sondajul recent.


Intră acum și în grupul de