Intră acum și în grupul de
Consilierul local sucevean Ovidiu Donţu a fost ales, sâmbătă, cu 512 voturi, preşedinte al organizaţiei municipale PSD Suceava, el fiind singurul candidat înscris pentru această funcţie după ce in prelabil a coordonat organizaţie după demisia fostului preşedinte Virginel Iordache.
Ovidiu Donţu a avut un discurs axat in principal pe criticarea administraţei municipale sucevene şi a multora dintre deciziile luate de primarul in funcţie, PDL-istul Ion Lungu.
Noul preşedinte al PSD anunţat că proiectul USL pentru municipiul Suceava este să câştige alegerile locale, iar principalul punct al programul este stoparea risipei banului public în municipiu. El l-a acuzat pe actualul primar că a îndatorat municipiul Suceava pentru următorii 37 de ani pentru ca să aibă „de unde suge” clientela portocalie.
Donţu s-a arătat extrem de nemulţumit că preţul salubrităţii în municipiul Suceava aproape s-a triplat în ultimii ani şi a arătat că lunar zece miliarde de lei vechi sunt plătiţi firmei Rosal, deţinută de deputatul PDL Silviu Prigoană..
El a mai spus că preţurile cu care firma Rosal duce deşeurile din Suceava la groapa de gunoi din Botoşani sunt triple faţă de preţul pieţei.
Donţu l-a mai criticat pe Ion Lungu şi pentru faptul că a oprit dezvoltarea unei gropi ecologice de gunoi doar pentru că proiectul fusese iniţiat de administraţia judeţeană PSD deşi de acest proiect urma să se ocupe firma germană Geiger, specializată în acest tip de activităţi.
„Prosteala cu primarul gospodar trebuie să o înlăturăm”, a spus cu tărie Ovidiu Donţu, de la tribuna conferinţei de alegeri declarând totodaotă că în Suceava a fost înfiinţată subantrepriza ca formă de „sifonare” a banului public.
El a exemplificat cu proiectul cu fonduri europene de reabilitare a infrastructurii rutiere din municipiu unde lucrările sunt executate de o firmă ce nu a participat la licitaţie şi nici nu a mai turnat un metru de asfalt până la această lucrare.
Ovidiu Donţu a spus că pe lângă oprirea risipei banului public programul USL pentru municipiul Suceava prevede înfiinţarea unei noi zone industriale în municipiu şi crearea de noi locuri de muncă, construcţia a o mie de locuri de parcare în cartierele oraşului, locuinţe pentru tineri cu 40 % mai ieftine, printr-un proiect de genul dezvoltat de primarul Radu Mazăre în Constanţa.
El a mai declarat că la lucrările de asfaltări USL doreşte ca acestea să aibă garanţie 9 ani şi nu şase luni ca acum, noi reguli în domeniul urbanismului şi eliminarea birocraţiei.
Printre vicepresedintii alesi la adunarea generala se numara prof. dr. Mihai Iacobescu, dr. Ietcu Ioan, Sorin Ciobanu, Cornel Grosar, George Petrescu, Iulia Fuior, Badoi Daniel, Gavrilescu Paul, Varvara Gavril, Geniloni Sfecla, Neculai Bereanu, Maierean Florentina, Boberschi Cristi, Silvia Boliacu, Nechifor Aliodor, Roznovan Ovidiu, Barhoata Florin acesta din urma fiind imputernicit sa organizeze forumul muncitorilor din municipiul Suceava.
Intră acum și în grupul de