Intră acum și în grupul de
Nemulţumiţi de modul în care secretarul judeţului, Dumitru Paşniciuc, a răspuns plângerii prealabile faţă de hotărârea adoptată în 5 ianuarie de CJ Suceava doar cu votul consilierilor PDL privind repartizarea sumelor de bani către localităţi, cerând revocarea acesteia pentru că s-au încălcat mai multe prevederi legale, aleşii judeţeni ai USL au părăsit vineri şedinţa CJ Suceava şi au protestat în faţa Palatului Administrativ, criticând atitudinea conducerii instituţiei faţă de opoziţie.
În plângerea prealabilă, consilierii USL Suceava au arătat că hotărârea CJ, adoptată doar cu voturile consilierilor PDL a fost elaborată fără respectarea normelor de tehnică legislativă a actelor administrative şi nu a avut raportul de specialitate al comisiei de administraţie publică din CJ ci doar al comisiei de buget-finanţe.
Totodată, şedinţa CJ în care a fost adoptată hotărârea a avut caracter extraordinar, ceea ce presupune că trebuia convocată doar în caz de calamitate sau catastrofe, iar consilierii au primit proiectul de hotărâre cu doar câteva ore înainte în condiţiile în care un asemenea proiect trebuia supus consultării persoanelor interesate.
În răspunsul faţă de această plângere prealabilă, secretarul judeţului, Dumitru Paşniciuc, a respins toate aspectele sesizate de consilierii USL, aceştia atrâgându-i atenţia că citează trunchiat alineate din legislaţie.
Liderul consilierilor PSD, Gheorghe Iacob, s-a răstit la Paşniciuc după ce acesta a spus că a convocat în termenul legal şedinţa, social-democratul acuzându-l că minte şi a arătat că a fost convocat pentru şedinţa din 5 ianuarie în 4 ianuarie după amiaza, iar mapa cu proiectele de hotărâre a fost transmisă în dimineaţa zilei de 5 ianuarie, cu două ore înainte de şedinţă.
Consilierii judeţeni USL au ieşit din sală şi au anunţat că merg să protesteze în faţa Palatului Administrativ unde, de două săptămâni, în fiecare seară se organizează zilnic proteste. Liderul PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor a declarat că opoziţia din CJ Suceava a decis să protesteze în stradă pentru că este singurul loc în care se poate exprima. „În timp ce la Bucureşti PDL vorbeşte de dialog cu opoziţia, la Suceava dialogul nu există. Vocea noastră nu este ascultată în Consiliul Judeţean şi trebuie să mergem în stradă”, a spus Nechifor care a anunţat că hotărârea respectivă va fi atacată în instanţă.
El a mai declarat că secretarul judeţului a refuzat să pună la dispoziţia consilierilor judeţeni din USL documentul pe care l-a citit în plenul CJ, ceea ce ridică noi semne de întrebare privind modul în care se respectă transparenţa în această instituţie.
La rândul său preşedintele PNL Suceava, Ştefan Alexandru Băişanu, a criticat lipsa de transparenţă şi de dialog din Consiliul Judeţean Suceava şi consideră că trebuie să demisioneze atât preşedintele CJ cât şi secretarul judeţului pentru modul în care au gestionat această problemă.
Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a apreciat că situaţia a fost determinată de „febra” celor din USL. „Cine e sub febră motivată politic şi lucrează în administraţia publică greşeşte. Eu încerc să conduc cu fermitate, calm şi raţional”, a spus Flutur. El le-a cerut celor din opoziţie să aibă un comportament constructiv şi să nu intre în retorica electorală. „Lideri ai opoziţiei încearcă din orice să facă o ştire. Eu nu am intrat în bătălia electorală, dar ştiu să o fac şi sunt al naibii de pregătit”, a spus Flutur într-o conferinţă de presă.
După conferinţa de presă, şeful administraţiei judeţene a vrut să ducă celor care protestau ceai, întrucât afară erau -12 grade Celsius, dar nu a mai găsit pe nimeni.
Intră acum și în grupul de