Intră acum și în grupul de
Deputatul PDL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu consideră că apariţia Legii privind combaterea violenţei în familie este o dublă reușită: o dată, prin faptul că s-a creat cadrul legislativ de care era atât de mare nevoie, dar și pentru că, în mod clar, s-a demonstrat că acțiunile consecvente ale unor ONG-uri, ale unor instituții ale statului, ale unor organizații de femei ale partidelor politice și, nu în ultimul rând, ale unor parlamentari care s-au exprimat public pentru urgentarea modificării cadrului legislativ existent, au determinat actualizarea unei legi așteptate de societatea românească.
“Alături de alți colegi parlamentari, am avut intervenții, la nivel local, dar și în plenul Camerei Deputaților, prin care am făcut apel la deblocarea dezbaterilor Proiectului de lege care actualiza prevederile Legii nr. 217/2003. Cu siguranță, completarea cadrului legislativ a survenit, în cazul combaterii violenței în familie, și ca urmare a demersurilor și campaniilor de amploare, la nivel național și local, din partea societății civile”, arată parlamentarul democrat-liberal pe blogul său.
Sanda-Maria Ardeleanu apreciază că este important că România are pentru prima dată o lege care definește clar toate formele de manifestare a violenței în familie: violenţa verbală, violenţa psihologică, violenţa fizică, violenţa sexuală, violenţa economică, violenţa socială, violenţa spirituală.
“Totusi, faptul că avem acum instrumentul eficient pentru combaterea violenței în familie nu înseamnă că lupta împotriva acestui fenomen s-a încheiat”, a mai ţinut să atragă atenţia deputatul democrat-liberal pe blogul său.
Legea privind modificarea şi completarea Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie a fost promulgată de Președintele României, Traian Basescu, chiar în ziua de 8 martie 2012, după ce, în prealabil, aceasta a fost adoptată de plenul Camerei Deputaţilor pe 28 februarie 2012 cu 166 voturi pentru, 3 împotrivă şi 2 abţineri.
Intră acum și în grupul de