Intră acum și în grupul de
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, sâmbătă, în cadrul CJC al PDL Suceava oferta sa şi a echipei sale pentru câştigarea alegerilor pentru Consiliul Judeţean.
El a spus că în viitorul mandat îşi pune la dispoziţia sucevenilor experienţa sa acumulată în ani, subliniind că a parcurs toate etapele necesare, de la brigadier silvic la ministru al Agriculturii şi Pădurilor, de la senator timp de două mandate, la preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.
„Vreau să ofer sucevenilor experienţa, buna credinţă. Să ofer sinceritate, pragmatism şi acţiune”, a spus Flutur care consideră că experienţa sa, cumulată cu cea a colegilor săi de echipă, va folosi pentru ca în viitorul mandat, judeţul Suceava să se dezvolte în continuare.
Astfel, Flutur a spus că va candida pentru un judeţ cu mai multe locuri de muncă. El a spus că toţi sunt conştienţi că nu este suficient să fie făcute investiţii în confortul oamenilor, prin programe de introducere şi modernizare de utilităţi sau de drumuri şi că aceste investiţii trebuie să conducă şi la crearea de noi locuri de muncă, în special pentru tineri, prin atragerea de investitori care să folosească utilităţile şi drumurile făcute.
El a mai arătat că propune un judeţ curat, un judeţ confortabil, sănătos şi bine gospodărit. „Bucovina are toate şansele să facă asta”, a spus Gheorghe Flutur care a precizat că sunt în derulare proiecte în acest sens, iar altele sunt pregătite.
Preşedintele CJ Suceava a precizat că doreşte ca Suceava să fie un sigur cu oameni în siguranţă, atât în ceea ce priveşte starea sănătăţii cât şi la reţeaua de intervenţii în caz de forţă majoră, cum ar fi calamităţile.
Gheorghe Flutur vrea ca judeţul Suceava să fie mai accesibil, iar porţile de intrare în judeţ, atât aeroportul, cât şi drumurile, dar şi viitoarele proiecte de drumuri să contribuie la creşterea gradului de accesibilitate în Bucovina.
El a mai spus că sub conducerea sa, judeţul Suceava va fi atractiv pentru turişti şi va trebui pus accentul pe ospitalitate, autentic şi tradiţii.
„Grădina din Carpaţi e aici, în Bucovina, şi trebuie tratată ca atare”, a subliniat preşedintele CJ Suceava.
El consideră că poate să facă din judeţul Suceava un judeţ dinamic, de iniţiativă. „Vrem un judeţ dinamic, de iniţiativă şi nu un judeţ de întins mâna”, a spus Flutur care a arătat că prin proiecte ale administraţiilor locale, coordonate de CJ Suceava, tineretul va fi susţinut să aibă iniţiativă şi să dezvolte proiecte locale.
„Invit tineretul la iniţiativă. Nu pomana ajută, ci munca”, a spus Flutur.
El a mai spus că judeţul Suceava va continua să fie un judeţ etalon al toleranţei etnice, menţionând că în acest judeţ sunt mai multe minorităţi care sunt respectate şi cu care românii trăiesc în comuniune perfectă.
Gheorghe Flutur a subliniat că doreşte ca judeţul Suceava să se dezvolte echilibrat şi că toate zonele trebuie să fie sprijinite, astfel încât să nu se vorbească despre zone uitate, sau zone rămase în urmă.
El a mai declarat că propune ca Suceava să fie un judeţ al parteneriatelor, atât cu biserica, cu organizaţii neguvernamentale sau cu alte autorităţi.
„Nu poţi face singur nimic. Fără echipa asta nu făceam nimic şi am avut şi voi avea un parteneriat cu primarii”, a spus Flutur. El a arătat că parteneriatele sunt de diverse feluri, şi sunt benefice, exemplificând cu Asociaţia Produs în Bucovina care e un exemplu bun, dar în acelaşi timp a apreciat că trebuie întărită relaţia statului cu Biserica, cum este proiectul CJ Suceava de la Rădăuţi, unde nu statul are grijă de copii ci un aşezământ al Bisericii, dar că pentru asistenţă socială trebuie încurajate şi parteneriate cu organizaţii neguvernamentale.
Gheorghe Flutur susţine că va milita în viitorul mandat pentru un judeţ al bunei cuviinţe pentru că omenia sau cuvântul dat sunt lucruri care în Bucovina sunt la ordinea zilei.
El a explicat că aceste obiective le va pune în practică având mai multe direcţii de acţiune împreună cu echipa de primari şi cu cea de consilieri judeţeni.
În primul rând, Flutur vrea ca în judeţul Suceava administraţia locală să fie mult mai aplecată spre cetăţeni şi să reducă birocraţia. El consideră că administraţia trebuie să devină partener al cetăţeanului şi să nu se mai regăsească situaţii când omul este plimbat de la un funcţionar la altul.
Reducerea birocraţiei, un parteneriat al administraţiilor locale cu cetăţeanul vor contribui şi la atragerea de investiţii ceea ce va duce la crearea de noi locuri de
muncă.
„Iniţiativele trebuie să plece de la noi. Noi trebuie să plecăm după investitori şi nu să îi aşteptăm la Consiliul Judeţean sal la Primării. Va fi un deziderat obligatoriu”, a spus Flutur.
El consideră că şi combaterea sărăciei trebuie să fie o direcţie de acţiune pentru ca judeţul să se dezvolte, dar crede că mai întâi trebuie inventariată sărăcia şi populaţia afectată şi cei care pot munci să obţină locuri de muncă pe măsura calificării şi posibilităţilor lor, iar cei care nu au această posibilitate să fie sprijiniţi prin programe sociale.
„Nu cred că trebuie să amestecăm populaţia în suferinţă cu cei care se camuflează pentru a primi ajutoare sociale”, a spus Flutur.
Preşedintele CJ Suceava a mai declarat că deşi în ultimii patru ani în judeţ s-au adus fonduri europene totalizând peste un miliard de euro din fonduri europene, proiectele cu finanţare europeană trebuie să rămână o prioritate pentru administraţiile locale sucevene.
„Îmi doresc să vina ziua când vom lucra, poate nu sub formă de judeţ, în parteneriate directe cu Uniunea Europeană. Noi ştim unde trebuie alocate mai bine resursele şi nu cei din Bucureşti”, a spus Flutur.
El a mai spus că pentru tineri doreşte direcţii de acţiune concrete cu programe ţintite pentru ca tinerii să aibă iniţiative şi să le fie oferite alternative.
„Putem face consultanţă, să prezentam proiecte de succes ca să îi încurajăm să facă la fel. Contemplarea şi bocetul că e criză nu ne va scoate din această situaţie. Iniţiativa e mama succesului”, a subliniat preşedintele CJ Suceava.
Gheorghe Flutur a mai arătat că are un proiect de dezvoltare prin crearea de centre de afaceri în special pe axa Suceava-Botoşani, iar pentru atragerea investitorilor vor trebui acordate facilităţi.
El a spus că autorităţile sucevene nu au jucat „suficient de tare” ca zonă dinamică de dezvoltare atât în regiunea de Nord est cât şi pe graniţa Uniunii Europene.
Flutur a mai declarat că Suceava trebuie să continue să valorifice cu valoare adăugată resursele pe care le are, arătând, ca exemplu, că apa minerală de la Dorna ar putea fi exportată şi sub formă de suc folosind fructele de pădure din zonă.
„Trebuie să facem produse cu valoare adăugată”, a declarat Flutur care consideră că trebuie încurajate afacerile care adaugă valoare la resursele uriaşe de lemn din judeţ, dar nu exclude nici posibilitatea redeschiderii minelor de cupru din judeţ în condiţiile în care această materie primă a început să devină foarte căutată pe piaţa internaţională.
Mai mult, el consideră că trebuie pusă în valoare şi resursa naturală de energie verde pe care o are judeţul, atât în ceea ce priveşte biomasa, forţa vântului cât şi energia solară sau geotermală, arătând că sunt în derulare în prezent mai multe proiecte în acest sens.
Gheorghe Flutur consideră că o resursă importantă a judeţului este peisajul, resursă care nu a fost exploatată însă la adevăratul potenţial, dar şi tradiţiile, obiceiurile şi meşteşugurile sau gastronomia specifică zonei.
El a subliniat însă că o valoare care există încă în Bucovina şi, din păcate, a dispărut din România, este cultul muncii.
Gheorghe Flutur consideră că o altă direcţie pentru punerea în practică a ofertei electorale este sprijinirea familiei şi instituţionalizat voluntariatul, iar administraţia locală are un rol important să convingă voluntarii să se organizeze şi să vină astfel în sprijinul societăţii.
Preşedintele CJ Suceava a mai arătat că în viitorul mandat va continua proiectele de conservare a arhitecturii din zonă şi să acţioneze cu mai multă eficienţă pentru oprirea kitch-ului şi manelizării satului românesc.
Gheorghe Flutur a mai spus că un alt obiectiv important în viitorul mandat este extinderea informatizării şi a explicat că introducerea internetului în cât mai multe zone din judeţ este o prioritate subliniind că internetul devine parte din viaţa de zi cu zi şi este nevoie de astfel de investiţii.
Preşedintele PDL Suceava a îndemnat membrii Consiliului Judeţean de Coordonare ca împreună cu toţi militanţii din organizaţii să explice în viitoarele zece săptămâni, până la alegerile locale, toate realizările făcute de administraţia PDL atât la nivel local cât şi judeţean, dar şi să prezinte ceea ce doreşte PDL Suceava să facă în viitorul madant.
„Nu vă feriţi de aceste lucruri. Chiar dacă sunt şi oameni supăraţi explicaţi-le ce s-a făcut. Să fie o comparaţie între ce era judeţul Suceava când am preluat noi conducerea şi ce este acum”, a mai declarat la final Gheorghe Flutur.
Intră acum și în grupul de