Intră acum și în grupul de
Deputatul PDL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, a declarat marţi, în plenul Camerei Deputaţilor că, afirmaţiile recente ale preşedintei Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Corina Martin, referitoare la numărul turiştilor prezenţi în Bucovina cu ocazia Sărbătorilor Pascale şi a desfăşurării Programului Naţional „Paşte în Bucovina” au stârnit stupoare în rândul multor cetăţeni ai Sucevei. În opinia parlamentarului democrat-liberal sucevean, faptul că preşedinta ANAT declară cu nonşalanţă că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) nu are mijloace de a contabiliza numărul de turişti din locaţiile turistice din ţară reprezintă o recunoaştere a lipsei de profesionalism la vârful ANAT.
“Ce să înţelegem din afirmaţia doamnei Corina Martin: că toate evaluările statistice de până acum referitoare la gradul de ocupare a spaţiilor cu destinaţie turistică, făcute publice de MDRT, reprezintă o făcătură, sunt o gogoriţă aruncată pe piaţă pentru a manipula opinia publică? Mai grav, însă, mi se pare ca un preşedinte ANAT să se întrebe, deloc retoric: “ce-o fi în Bucovina de vin atât de mulţi turişti”. Necunoaştere, rea-credinţă, tupeu cu accente groteşti, interese oculte? Sucevenii aşteaptă lămuriri din partea doamnei Preşedinte ANAT, odată cu scuzele ce se impun a fi adresate tuturor bucovinenilor. De altfel, doamna Preşedinte a primit deja o invitaţie oficială de a vizita acest ţinut magic al mănăstirilor, Bucovina, pe care sperăm să o onoreze cât mai curând”, a spus Ardeleanu.
Ea a ţinut să evidenţienze că numărul mare de turişti care au vizitat Bucovina în timpul Sărbătorilor Pascale din acest an nu este decât urmarea firească a unor demersuri substanţiale şi constante de promovare a zonei, iniţiate şi coordonate de autorităţile locale sucevene, sub sloganul „Hai în Bucovina!”. “În ultimii ani Bucovina, prin diversele sale asociaţii, a fost prezentă la cele mai prestigioase târguri de turism. Produs în Bucovina a devenit o marcă recunoscută în România şi nu numai, iar programe ca << Paşte în Bucovina >>, << Crăciun în Bucovina >> sau << Hora Bucovinei >> au venit, în modul cel mai firesc, în întâmpinarea nevoii românilor din sudul, centrul şi vestul ţării de a descoperi şi alte zone turistice ale României. Activitatea turistică din judeţul Suceava a devenit o preocupare profesionalizată, anul acesta inaugurându-se şi Centrul Naţional de Promovare şi Informare Turistică Suceava, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Suceava”, a subliniat deputatul PDL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu.
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului nu are instrumentele necesare pentru a număra turiştii din staţiuni, şi cu atât mai puţin preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a anunţat că 22.000 de români au fost în vacanţa de Paşte în Bucovina, a declarat, săptămâna trecută, şeful ANAT, Corina Martin. “Domnul Flutur a anunţat 22.000 de turişti în Bucovina. Vreau să îl întreb de trei ani cum îi numără. Ne întrebăm cu toţii ce-o fi în Bucovina de vin atât de mulţi turişti”, a spus Martin într-o conferinţă de presă.
Ea a adăugat că operatorii locali sunt cei care ar trebui să se pronunţe despre turismul de Paşte. “În general, oamenii politici ar trebui să vorbească despre politică. Nici ministerul nu are idee câţi turişti sunt în staţiuni şi nu cred că are domnul Flutur instrumentele să îi numere”, a mai spus Martin.
Intră acum și în grupul de