Intră acum și în grupul de
În contextul “Zilei Internaţionale a Democraţiei”, celebrată, începând cu anul 2007, în data de 15 septembrie, deputatul PDL de Suceava, prof.univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu, transmite un mesaj în care trage un semnal de alarmă privitor la aplicarea democraţiei în România.
“Având în vedere contextul politico-social din România din ultimele luni, Democrația trebuie să fie mai mult decât un cuvânt, ea trebuie să devină o stare de fapt, o realitate puternic ancorată în fiecare acțiune a noastră pornind de la nevoia Dialogului și a Implicării.
Asemenea experților în acest domeniu, consider că Democrația nu a fost inventată de nimeni și nu aparține nimănui, dar cu siguranță trebuie să fie a tuturor. România este un stat democratic în care clasa politică mai are încă multe de învățat despre aplicarea ei. Așa cum Națiunile Unite stipulează clar în una din rezoluțiile adoptate, nu există un model unic de Democrație deși partidele democratice împărtășesc trăsaturi comune. În calitate de parlamentar, sunt conștientă de faptul că identificarea metodelor prin care se poate consolida Democrația în România reprezintă un obiectiv în sine al activității în Parlamentul României.
România trebuie să își întărească Democrația astfel încât derapajele de la principiile fundamentale ale acesteia să nu mai fie posibile. Dialogul și implicarea societății civile în procesul politic sunt un prim pas pentru îmbunătățirea climatului democratic. Ca profesor cred că este nevoie și de o consolidare a educației în rândul tinerilor în direcția respectării principiilor Democrației”, subliniază parlamentarul democrat-liberal într-un comunicat de presă.
Potrivit Sandei-Maria Ardeleanu, “Ziua Internațională a Democrației” oferă o oportunitate parlamentelor și cetățenilor din întreaga lume să se angajeze într-un dialog despre așteptările oamenilor, despre politicile guvernamentale, despre rolul Parlamentului și despre căile de consolidare a Democrației. “Mai mult ca în oricare alt moment, liderii politici trebuie să aibă responsabilitatea de a promova și practica toleranța politică prin acțiunile lor. Mi-am propus să promovez principiile Democrației începând cu toleranța la nivelul discursului politic, o modalitate concretă de manifestare a Democrației fiind tocmai libera exprimare în dialogul cu colegii parlamentari și cu cetățenii”, mai transmite deputatul PDL de Suceava în comunicatul de presă.
Data de 15 septembrie a fost declarată, începând cu anul 2007, Ziua Internațională a Democrației de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite.
Intră acum și în grupul de