Intră acum și în grupul de
Un număr mic de delegați din cei 182 pe care PDL Suceava îi va avea la Convenția Națională a partidului au fost prezenți sîmbătă seara la întâlnirea cu unul dintre cei trei candidați la șefia PDL, europarlamentarul Monica Macovei, în sala mică a Casei Culturii din Suceava.
Presa susține că la ședință au fost doar 15 delegați însă organizatorii susțin că au fost ”peste 50”, ei nereușind să explice clar numărul exact al delegaților prezenți in condițiile în care în sală, conform acelorași organizatori au fost ”peste 190” de persoane.
Monica Macovei a venit la întâlnirea cu membrii PDL Suceava, pentru a-și prezenta moțiunea REFORMIȘTII, însoţită de europarlamentarul Cristian Preda şi de fostul ministru de Externe Teodor Baconschi.
Ea le-a spus democrat-liberalilor suceveni că doreşte ca PDL să fie un partid care să facă o opoziţie activă, constantă, zilnică şi cu efect, apreciind că în prezent opoziţia făcută de actuala conducere este „constructiv-tovărăşească”.
„Noi, reformiştii, vrem să facem o opoziţie reală, activă, zilnică şi cu efect”, a declarat Macovei care a subliniat că este foarte importantă opoziţia pentru a fi reprezentat atât electoratul PDL, dar şi electoratul pierdut.
Europarlamentarul s-a întrebat ce fel de opoziţie la USL face actuala conducere a PDL care vorbeşte de refacerea Alianţei D.A. şi face curte PNL.
„Ce opoziţie e asta când tu spui adversarului că tu vrei să fii împreună cu el?”, s-a întrebat Monica Macovei.
Ea a apreciat că intrarea în Alianţa D.A. înseamnă că pleacă unul câte unul, pe rând, în PNL.
Macovei a spus că USL se va rupe „planificat” când vor dori să ocupe şi stânga şi dreapta eşicherului politic şi că ea consideră că PDL trebuie să facă o opoziţie serioasă la USL.
Ea le-a mai spus că va susţine ca partidul să devină unul modern pentru anul 2014 în care să existe o legătură între conducere şi baza partidului şi a subliniat că este nevoie ca partidul să se bazeze pe meritocraţie.
Europarlamentarul a mai arătat că partidul a greşit atunci când a făcut numiri în funcţii pe criterii de prietenie sau „cu plicul pe masă”, exemplificând cu numirea arbitrului Constantin Gheorghe la Arhivele Naţionale sau cu numirea „prietenei cu cineva din conducerea partidului” la conducerea Autorităţii pentru Restituirea Proprietăţilor.
Europarlamentarul a mai declarat că la alegerile de la Convenţia Naţională delegaţii vor trebui să voteze şi ceea ce îşi doreşte electoratul şi a subliniat că echipa pe care o reprezintă este cea mai credibilă.
Monica Macovei a mai spus la final că ea este mai credibilă decât Vasile Blaga şi Elena Udrea la un loc.
Întrebată de unde ştie care este nivelul de credibilitate de care se bucură, europarlamentarul a răspuns sec că aceasta este percepţia pe care o are.
Intră acum și în grupul de