Intră acum și în grupul de
Angajarea unor cheltuieli publice se face întotdeauna cu asigurarea surselor de finanţare, iar cheltuielile făcute fără a se asigura în prealabil sursa de finanţare sunt ilegale şi nu pot fi încadrate ca arierate, a declarat marţi, vicepreşedintele PDL Suceava, Vasile Ilie, liderul grupului democrat-liberal din CJ Suceava. „Orice ordonator de credite care nu respectă prevederile legii privind asigurarea surselor de finanţare pentru cheltuieli publice se situează în afara legii”, a spus vicepreşedintele PDL Suceava care a subliniat că nu toate datoriile declarate de autorităţile locale pot fi încadrate la arierate.
El consideră că atât Consiliul Judeţean cât şi DGFP Suceava trebuie să facă verificări temeinice privind legalitatea unor datorii prezentate drept arierate. Vasile Ilie a mai ţinut să evidenţieze că plata arieratelor nu trebuie să afecteze cofinanţarea proiectelor europene. „Este foarte periculos să dirijăm fonduri prioritar pentru plata unor datorii fără să fim siguri că sunt arierate, în detrimentul asigurării cofinanţării proiectelor europene care sunt prioritare pentru dezvoltarea locală”, a mai declarat Vasile Ilie. El a subliniat că este esenţial ca proiectele europene să fie continuate şi că autorităţile judeţene trebuie să fie foarte atente ca autorităţile locale să deţină cofinanţarea necesară derulării acestora.
Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, la sfârşitul lunii februarie, că va cere Corpului de control al premierului să verifice autenticitatea facturilor şi lucrărilor executate în diferite localităţi, înscrise de primării drept arierate, întrucât există suspiciuni privind legalitatea emiterii acestor facturi. „Plătim arierate, dar trebuie să fie legale. E de neînţeles de ce tot apar, de la o lună la alta, noi facturi, dar de la aceleaşi primării şi către aceleaşi firme”, a spus preşedintele CJ Suceava.
Intră acum și în grupul de