Intră acum și în grupul de
Termica SA Suceava a intrat în insolvenţă din cauza datoriilor pe care le are către furnizori, a anunţat joi, preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu. El a arătat, într-o conferinţă de presă, că în loc să se ocupe de „paranghelii”, autorităţile locale ar trebui să fie preocupate de cum se va realiza încălzirea oraşului în perioada următoare, dacă nu se reuşeşte finalizarea construcţiei noii centrale termice.
Băişanu a spus că dacă noua centrală nu va fi funcţională până la data stabilită, 9 noiembrie 2013, este absolut necesar ca factorii locali de decizie să facă tot ce le stă în putinţă ca Termica SA să nu intre în faliment, pentru a exista o variantă de rezervă şi să se poată asigura încălzirea în iarna 2013-2014. „Avem nevoie de Termica în continuare pentru a putea trece de iarna aceasta”, a spus Băişanu.
Termica SA Suceava a intrat în insolvenţă în această săptămână ca urmare a datoriilor de 46 de milioane de lei pe care le are către furnizori.
Tribunalul Suceava a decis, marţi, deschiderea procedurii de insolvenţă a Termica SA Suceava la cererea formulată de directorul general şi administrator al societăţii, Ovidiu Dumitrescu.
Datoriile totale ale Termica SA se ridică la 45,9 milioane de lei din care cea mai mare parte, 26 de milioane de lei către furnizorul de cărbune Unicom Holding.
În prezent, Termica SA produce apă caldă menajeră în cazanele de abur fierbinte care funcţionează pe gaz natural, după ce de la sfârşitul iernii centrala electro-termică a societăţii a fost închisă.
Compania Adrem Invest a început în luna martie lucrările de construcţie la centrala de cogenerare pe bază de biomasă de la Suceava şi a anunţat că aceasta va fi complet funcţională şi operaţională pentru a asigura agent termic începând cu iarna 2013-2014.
Lucrările de construcţie a centralei sunt realizate de General Construct, un constructor local cu proiecte în România şi Germania, în timp ce furnizorul de echipamente este firma austriacă URBAS.
Intră acum și în grupul de