Intră acum și în grupul de
Deputatul PDL de Suceava, prof.univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu, a participat în aceste zile, la a XXVI-a Reuniune a Conferinței Adunării Parlamentare a Francofoniei, care a avut loc la Chişinău, tema dezbaterii fiind “Cercetarea – consolidarea francezei ca limbă de acces la cunoaștere prin Francofonie”.
Parlamentarul democrat-liberal a arătat, într-un comunicat de presă, că în cadrul Conferinței Președinților Regionalei Europa la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, a prezentat, în calitate de președinte al Delegației Parlamentului României la APF, proiectul Reuniunii Conferinței Președinților Adunării Parlamentare a Francofoniei – Regiunea Europa, ce va avea loc la București Și Suceava, în perioada 20-23 martie 2014.
Din tematica propusă spre dezbatere în România, Ardeleanu a menţionat următoarele subiecte: rolul tinerilor francofoni în promovarea valorilor Francofoniei, specificul Francofoniei în Europa Centrală și Orientală, Francofonia – vector al multiculturalismului și plurilingvismului. „În perspectiva acestui eveniment, Suceava și proiectele județului nostru au fost menționate de nenumărate ori pe parcursul lucrărilor Reuniunii de la Chișinău, acestea fiind deja un reper pe harta Francofoniei europene”, a ţinut să sublinieze deputatul sucevean, precizând că Reuniunea APF de la Chișinău a validat prezența României în biroul de conducere al Rețelei Femeilor Francofone, alături de Belgia și Franța.
Ardeleanu a mai menţionat în comunicatul de presă că la Chişinău a avut întâlniri cu ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca şi cu colegi universitari.
„Întreg programul Reuniunii de la Chișinău s-a desfășurat sub auspiciile parafării de către Republica Moldova a acordului de parteneriat cu Uniunea Europeană, ce va avea loc la Vilnius în zilele de 27 și 28 noiembrie”, a evidenţiat deputatul PDL de Suceava, în finalul documentului citat, arătând că
cea de-a XXVI-a Conferință la APF desfășurată la Chișinău s-a încheiat prin adoptarea a două Rezoluții cu privire la rolul cercetării în consolidarea francezei ca limbă de acces la cunoaștere prin Francofonie precum și cu privire la Parteneriatul oriental.
Intră acum și în grupul de