Femeile din PSD Suceava organizeaza o dezbatere pe tema „In siguranta, Impotriva violentei”


Intră acum și în grupul de

Organizația Femeilor Social – Democrate Suceava susține ratificarea de către România a Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, document semnat în 2011 la Istanbul.

ioana maftei

Potrivit purtătorului de cuvânt al Organizației Femeilor Social – Democrate Suceava,  Ioana Maftei, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a desemnat ziua de 25 noiembrie drept Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor invitând guverne, organizații internaționale și neguvernamentale să marcheze această zi prin activități menite să trezească conștiința publică față de acest fenomen care ia amploare.

Maftei informează că în acest sens, Organizația Femeilor Social – Democrate Suceava organizează duminică, 24 noiembrie 2013, începând cu ora 11, la Muzeul de Științe ale Naturii Suceava, o dezbatere pe tema „În siguranță, Împotriva violenței” având ca scop conștientizarea și informarea opiniei publice locale cu privire la gravitatea și consecințele violenței în familie atât asupra victimelor cât și a societății în ansamblul ei.

„Prin intermediul acestei dezbateri va fi promovată și ratificarea <<Convenției asupra Prevenirii și Combaterii Violenței împotriva Femeilor și a Violenței Domestice>>”, arată purtătorul de cuvânt al  Organizației Femeilor Social – Democrate Suceava.

Ioana Maftei precizează că printre invitații care vor lua cuvântul în cadrul evenimentului se numără reprezentanții autorităților publice locale, parlamentari, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean, consilieri locali OFSD din județul Suceava, reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane Suceava, un reprezentant al Serviciului de Probațiune de pe lângă Tribunalul Suceava, juriști, psihologi, președinți OFSD din alte județe precum și președinții organizațiilor de femei a altor partide politice locale.

„Prevenirea violenței, protecția victimelor și trimiterea în judecată a infractorilor reprezintă punctele cheie ale convenției. Acest instrument încearcă să schimbe mentalitatea și sentimentele indivizilor, fiind o chemare adresată societății, în special bărbaților și tinerilor, să-și modifice atitudinea.

În consecință, convenția constituie o nouă chemare pentru egalitatea dintre femei și bărbați, întrucât violența împotriva femeilor este adânc înrădăcinată în inegalitatea dintre femei și bărbați în cadrul societății și este perpetuată de o cultură a toleranței și a negării”, explică purtătorul de cuvânt al Organizației Femeilor Social – Democrate Suceava.


Intră acum și în grupul de