Intră acum și în grupul de
PDL va vota categoric împotriva guvernului USD/Ponta 3, după cum a votat împotriva celorlalte guverne USL se arată într-un comunicat al partidului.
Potrivit PDL, Ponta și Antonescu sunt în egală măsură vinovați pentru eșecurile guvernărilor Ponta 1 și 2, dar și pentru măsurile pe care le va lua guvernul USD.
PDL susţine că observă „cu stupoare” că liderul PNL, Crin Antonescu vrea să fie reprimit în rândurile opoziției cu brațele deschise, cu pâine și sare.
„Crin Antonescu a declarat răspicat că nu regretă nicio măsură a guvernărilor la care a participat, Ponta 1 și Ponta 2. Mai mult, Victor Ponta a declarat că programul de guvernare al USD rămâne cel al USL. Ca atare, cabinetul Ponta 3 este în aceeași măsură girat de PNL ca și Ponta 1 și 2”, susţine PDL care adaugă că în vreme ce liberalii spun că fac opoziție, sunt şi vor fi în vigoare măsuri care produc rău în lanț la care au fost părtași sau coautori când au guvernat cu PSD.
PDL reaminteşte că guvernul a decis introducerea accizei la carburanţi de la 1 aprilie, măsură cu care începe simbolic guvernarea USD.
Totodată, impozitul pe construcții speciale (taxa pe stâlpi Ponta-Antonescu) care începe să-și producă efectele nocive pentru companii și firme (inclusiv pentru fermele agricole) exact în timpul guvernării USD, dar şi toate cele 35 de taxe și impozite noi sau mărite au fost adoptate de USL (PSD și PNL) și vor opera și în Guvernarea USD.
„Niciuna nu a fost abrogată măcar la finalul guvernării USL. Liberalii nu s-au dezis de niciuna dintre ele”, consideră PDL.
Mai mult, democrat liberalii arată că auspiciile bugetare sub care începe Guvernarea USD sunt proaste și sunt integral opera Guvernării PSD-PNL.
„Ele au fost temeinic pregătite de echipele de miniștri girați de Ponta și Antonescu – o execuție bugetară dezastruoasă la finele lui 2013, cu 10 miliarde de lei lipsă la buget și cu investiții tăiate în timpul Guvernării Ponta – Antonescu fondurile pentru investiții au scăzut de la an la an, ajungând de la 22,6 de mld. de lei – 4,1% din PIB în 2011, 19,3 de mld. de lei – 3,3% din PIB în 2012 la 17,8 de mld. de lei – 2,9% din PIB în 2013”, se arată în comunicat.
PDL aminteşte că ultima lună a guvernării Ponta-Antonescu – ianuarie 2014 – a fost încă și mai proastă din punct de vedere al execuției bugetare.
„O culme a proastei guvernări atinsă chiar în ultimele zile ale guvernării PSD –PNL, la care liberalii sunt părtași. 2014 a început cu scăderi dramatice ale investițiilor și ale veniturilor din impozitul pe salarii. În aceste condiții, drumul e clar – din rău (USL) în mai rău (USD)”, se mai arată în document.
PDL subliniază că guvernarea USD începe cu un proiect eșuat, arătând că revizuirea Constituției este un cadavru politic, de care sunt responsabili și Antonescu și Ponta, și PSD și PNL.
„Acum se uită fiecare în altă parte și vor să se spele pe mâini. PDL le-a cerut vineri și lui Ponta și lui Antonescu, să își asume responsabilitatea și să retragă proiectul din Parlament”, mai adaugă PDL.
Totodată, democrat liberalii susţin că eşecurile privatizărilor de care sunt în egală măsura vinovați și Ponta și miniștrii PNL ai economiei (Oltchim și CFR Marfă) provoacă încă efecte negative asupra economiei.
Mai mult, atacurile comune (PSD si PNL) la statul de drept şi justiție care au afectat negativ imaginea României în fața investitorilor occidentali, accesul la Schengen, au marginalizat România în cadrul UE. Efectele negative vor continua să afecteze economia și țara chiar în perioada în care PNL va țipa că face opoziție.
„Votul împotrivă pe care îl va da Antonescu și PNL la învestitura guvernului USD este doar un vot ipocrit născut din frustrarea de a fi dat afară de la guvernare. În spatele așa zisei opoziții PNL nu stă nimic altceva decât nemulțumirea liberalilor că au fost deconectați de la conducta cu resurse financiare a guvernării. În fapt, PNL compensează pierderea ciolanului de la centru cu oscioarele din teritoriu unde liberalii și pesediștii coabitează liniștiți”, se mai arată în comunicat.
PDL, ca unic partid care s-a opus tăvălugului USL din 2012, își respectă principiile și electoratul şi rămâne fidel valorilor sale: justiție, stat de drept, dreapta europeană, menţionează democrat liberalii.
În acelaşi document se mai arată că oferta președintelui PDL de a semna o moțiune de cenzură cu PNL era menită să scurteze perioada de vid de guvernare.
„Dacă PNL era un partid de bărbați nu cocote politice ar fi semnat o moțiune de cenzură. Dar PNL a demonstrat din nou că stă atârnat chiar și cu degetul mic de ciolan doar doar reușește să îl apuce din nou cu amândouă mâinile”, mai consideră PDL.
Intră acum și în grupul de