Intră acum și în grupul de
PSD Suceava a colectat peste 20.000 de semnături pentru susţinerea listei electorale a candidaţilor USD, dar acestea nu pot fi folosite întrucât această alianţă nu a fost acceptată de BEC să participe în alegeri, arată surse din conducerea organizaţiei.
Aceleaşi surse au precizat că după ce a rămas definitivă înscrierea Alianţei PSD-UNPR-PC, PSD Suceava a început, luni, o nouă campanie de strângere de semnături de susţinere pentru această alianţă electorală. „Până vineri, ar trebui să colectăm aproximativ 15.000 de semnături”, a precizat sursa citată.
Conform legislaţiei electorale, fiecare partid trebuie să depună, o dată cu listele de candidaţi pentru alegerile europarlamentare, 200.000 de semnături de susţinere.
Alianţa PSD-UNPR-PC poate candida la alegerile europarlamentare după ce instanţa supremă a respins, vineri, cererea PNL de anulare a deciziei Biroului Electoral Central privind înregistrarea acestei alianţe electorale.
Biroul Electoral Central a aprobat, miercuri, înregistrarea alianţei electorale PSD-UNPR-PC pentru alegerile europarlamentare, după ce iniţial BEC a respins solicitarea de înregistrare a alianţei Uniunii Social Democrate.
Vicepreşedintele AEP Marian Muhuleţ, membru în BEC, a declarat că motivul pentru care a fost respinsă solicitarea de înregistrare a alianţei electorale Uniunea Social Democrată este legat de faptul că aceeaşi denumire a fost folosită la alegerile din 1996 pentru Parlament. El a precizat că este vorba despre încălcarea articolului 7 alineatul 1 din Legea 33/2007 privind alegerile europarlamentare.
Decizia a fost contestată de PSD şi PC la instanţa supremă, care miercuri a decis că alianţa electorală USD nu poate fi înfiinţată.
Uniunea Social Democrată a fost o alianţă electorală pentru alegerile din 1996, formată de PD şi PSDR (Partidul Social-Democrat Român, parte a CDR până în 1992). USD s-a constituit pe 27 septembrie 1995. La alegerile parlamentare din 1996, USD a obţinut 23 de locuri în Parlament.
Intră acum și în grupul de