Urmărire în trafic la Rădăuți după un șofer băut și fără permis


Intră acum și în grupul de

În cursul nopții de duminică spre luni, la ora 00:50, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți au efectuat o urmărire în trafic pentru prinderea unui șofer care nu s-a supus semnalelor regulamentare de oprire pe strada Calea Bucovinei din municipiu.

Conducătorul autoturismului a ignorat semnalele poliției, continuându-și deplasarea. Polițiștii au procedat la urmărirea vehiculului, reușind să-l blocheze pe centura ocolitoare a municipiului Rădăuți. Șoferul, care se afla singur în mașină, a fost extras în condiții de siguranță.

În urma legitimării, s-a constatat că la volan se afla un bărbat din comuna Marginea. Testarea alcoolscopică a relevat o valoare de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce a condus la transportarea sa la Spitalul Municipal Rădăuți pentru recoltarea probelor biologice de sânge, necesare stabilirii exacte a alcoolemiei.

Verificările ulterioare în bazele de date au arătat că șoferul avea dreptul de a conduce suspendat. De asemenea, testarea cu aparatul drugtest a avut rezultat negativ.

În consecință, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”. Cazul va fi investigat procedural de către lucrătorii Poliției Municipiului Rădăuți.


Intră acum și în grupul de