Tâlhărie calificată în Rădăuți: Un suspect a fost arestat preventiv pentru 30 de zile


Intră acum și în grupul de

Biroul de informare publică și relații cu presa al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți a anunțat joi că, la data de 26 august 2024, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale al Poliției municipiului Rădăuți s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de tâlhărie calificată.

Incidentul a avut loc în jurul orei 00:30, când două persoane necunoscute au urmărit o persoană în zona centrală a municipiului. Victima, G.C., a fost atacată violent, unul dintre agresori lovind-o cu pumnul în zona capului. În urma loviturii, victima a căzut la pământ, iar după ce s-a ridicat, a fost din nou urmărită și agresată, fiind jefuită de suma de 800 de lei.

Organele de poliție, sub coordonarea procurorului de caz, au demarat imediat cercetările, reușind să identifice autorii faptei. Suspectul principal, R.M.C., a fost reținut pentru 24 de ore la data de 28 august 2024, fiind acuzat de tâlhărie calificată, conform art. 233 și art. 234 alin. (1) lit. d) din Codul penal.

Pe baza probelor administrate, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva lui R.M.C. și au solicitat arestarea preventivă pentru 30 de zile. Judecătoria Rădăuți a admis cererea și a dispus arestarea suspectului începând cu data de 29 august 2024, până la 27 septembrie 2024.

Cercetările continuă pentru clarificarea tuturor circumstanțelor acestui caz și stabilirea răspunderii judiciare.


Intră acum și în grupul de