Intră acum și în grupul de
Au inceput inscrierile pentru prima editie in Romania a RedBull SoapBox Race, competitia de masini 100% originalo-artizanale, nemotorizate, care trebuie sa functioneze pe baza de curaj, gravitatie si un pic de Red Bull, informeaza intr-un comunicat de presa, organizatorii manifestarii.
Potrivit sursei citate, acest eveniment unic de racing nemotorizat este o provocare atat pentru soferii experimentati, cat si pentru amatorii care sunt in stare sa deseneze si sa construiasca niste grozavenii cu roti si sa concureze contratimp intr-o cursa la vale.
Sucevenii se pot inscrie pentru aceasta competitie care face istorie deja in întreaga lume. Prima editie a avut loc in 2000 in Belgia, fiind extinsa apoi in toate colturile lumii, din Australia, Africa de Sud pana in Jamaica. De la soferi amatori pana la profesionisti s-au intrecut in aceste competitii.
In fotografie apare Sebastian Vettel, cel mai tanar pilot care a castigat Campionatul Mondial de Formula 1, la volanul unei masini artizanale din cadrul cursei.
In 14 septembrie 2014, vitezomani si pasionati de masini si lucruri cu roti isi vor da intalnire in Bucuresti, la prima editie natională.
In document se arata ca, maxim 70 de echipe (2-3 membri) vor fi selectate sa ia startul în cursa anului. Echipele vor fi alese pe baza inventivitatii, creativitatii si fezabilitatii tehnice ale proiectului, dar si tinand cont de respectarea regulilor de proiectare. Schitele si formularele de inscriere trebuie trimise pana la data de 30 iunie.
„Red Bull Soapbox Race este un bal mascat al curselor auto, spun unii, un Halloween pe roţi, conform altora. Noi spunem că este un Grand Prix unde şoferii amatori se urcă la volanul unor vehicule artizanale, care funcţionează pe bază de curaj, gravitaţie şi un pic de Red Bull. De fapt, cele mai importante unelte din cutia ta sunt creativitatea şi bucuria competiţiei. Şi bineînţeles, setea de viteză. Acest eveniment unic de racing nemotorizat e o provocare şi pentru şoferii experimentaţi, şi pentru amatorii care sunt în stare să deseneze şi să construiască nişte grozăvenii cu roţi şi să concureze contratimp într-o cursă la vale, căci acolo e finişul.
Acest eveniment este în primul şi în ultimul rând, o cursă. Aşadar, cea mai rapidă maşină care trece finişul sigur va fi privită cu ochi buni. (De reţinut că trebuie să şi fie cineva în maşina care trece finişul.) Totuşi, dacă termini primul, nu înseamnă că o să câştigi automat (sau manual). Viteza e plictisitoare dacă n-are un pic de personalitate. De fapt, dacă nu are MULTĂ personalitate! Echipele sunt jurizate dupa trei criterii: viteză, creativitate şi impresie artistică. Aşa că piloţii trebuie să ne uimească cu prezenţa lor scenică, să ne impresioneze cu prototipul lor de soapbox şi, bineînţeles, să ne dea pe spate cu show-ul lor.
De-a lungul timpului s-au perindat pe piste de la prototipuri hiperrealiste de maşini şi până la orice le trecea prin cap participanţilor. Orice care sa aibă roţi şi să îi ducă până la finiş.
Şi tu poţi intra în manualele de istorie pentru cum te avânţi spre finiş în maşina ta 100% originalo-artizanala, cu propulsie pe bază de gravitaţie, adică nemotorizată. Maxim 70 de echipe vor fi selectate să ia startul în cursa anului”, au completat organizatorii competiţiei, care au subliniat că urmăresc să aducă în competiţie şoferi zurlii şi echipe ţăcănite.
Ce trebuie să faci pentru a participa la Red Bull Soapbox Race?
În primul rând, trebuie să gaseşti alţi 2-3 şoferi amatori pasionaţi de maşinării.
1 – SOLICITĂ KITUL DE ÎNSCRIERE PE www.redbull.ro/soapbox
2 – STUDIAZĂ KITUL DE ÎNSCRIERE – În acest kit vei găsi câteva sugestii despre cum să faci un prototip reuşit şi destule informaţii cât să nu derapezi în timp ce-ţi construieşti soapbox-ul.
3 – TRIMITE SCHITA MAŞINĂRIEI ŞI DATELE ECHIPEI – După ce ai înţeles tot ce ai de făcut, completează paginile de schiţe primite şi trimite-ni-le scanate pe e-mail sau prin poştă, împreună cu formularul de înscriere, până pe 30 iunie. Nu uita că poţi să incluzi oricâte materiale adiţionale/alternative/auxiliare vrei (fotografii, filmuleţe, etc.). Cu cât mai multe, cu atât mai bine!
4 – SELECŢIA – Până la 70 de echipe vor obţine permisul de rostogolire spre finiş în maşinile lor soapbox 100% originalo-artizanale. Echipele sunt alese pe baza ingenuozităţii, creativităţii şi fezabilităţii tehnice ale proiectului, dar şi ţinând cont de respectarea regulilor de proiectare.
“AŞA CĂ PUNE-ŢI CĂCIULIŢA GÂNDITOARE, SUFLECĂ-ŢI MÂNECILE ŞI DĂ-I ARIPI IMAGINAŢIEI TALE. DE-ABIA AŞTEPTĂM SĂ NE VEDEM LA CURSĂ!”, se mai arată în comunicat.
Intră acum și în grupul de