Intră acum și în grupul de
În perioada 4 – 6 august a avut loc finala naţională a Concursurilor Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă, competiţie organizată anul acesta în municipiul Râmnicu Vâlcea.
La startul concursurilor au fost prezente 16 echipaje din judeţele Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Călăraşi, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea şi Vâlcea.
Judeţul Suceava a fost reprezentat anul acesta de către Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă „Forestbrod” al S.C. Forestbrod S.A. Brodina, care a reuşit calificarea în etapa finală. Pregătirea lotului sucevean s-a realizat cu ajutorul specialiştilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava.
Echipajul S.P.S.U. „Forestbrod” Brodina a reuşit să demonstreze că este cel mai bun lot din ţară, clasându-se pe locul I şi aducând în judeţ cupa transmisibilă, precum şi multiple medalii şi diplome.
După luni de antrenamente alături de Vasile Hasna şi Mircea Cotos, membrii serviciului privat s-au prezentat cu dorinţa de a învinge şi de a demonstra că, alături de pompierii militari din serviciile profesioniste, pot face faţă cu succes oricăror încercări, atât în competiţii, cât şi în misiunile specifice domeniului situaţiilor de urgenţă.
Conform regulamentului de organizare şi desfăşurare, competiţia a presupus parcurgerea a trei probe practice: pista cu obstacole pe 100 de metri, ștafeta 4×100 de metri şi dispozitivul de intervenţie la motopompă.
„Transmitem pe această cale campionilor suceveni felicitări pentru rezultatele frumoase obţinute, dar şi pentru efortul şi preocuparea permanentă în prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă!”, a ținut să menționeze Plt.adj. Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.
Concursurile profesionale ale Serviciilor Voluntare şi Serviciilor Private pentru Situaţii de Urgenţă din România se organizează anual, pe etape, de către Inspectoratele Judeţene/al Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, sub coordonarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.
Obiectivul acestor concursuri este acela ca membrii echipelor să îşi dezvolte şi să îşi perfecţioneze aptitudinile şi deprinderile specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă. De asemenea, sunt evaluate nivelul de pregătire şi capacitatea de intervenţie şi sunt popularizate în rândul cetăţenilor activităţile desfăşurate de aceste servicii.
Intră acum și în grupul de