Intră acum și în grupul de
Directorul interimar al Casei de Cultură a Studenţilor din Suceava, prof. Valentin Ianoş, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă că principalul obiectiv al noii instituţii înfiinţate este susţinerea participării studenţilor la activităţi specifice de afirmare a culturii naţionale.
Ianoş a spus că şi îşi propune, printre altele, să continue proiectele culturale iniţiate de Universitatea suceveană, dezvoltarea altor activităţi, precum înfiinţarea unor trupe studenţeşti de muzică uşoară şi folk, dar şi de dans modern şi sportiv, înfiinţarea unui cor, dezvoltarea unor ateliere de lucru în domeniul artei fotografice sau înfiinţarea unui club de turism, dar şi editarea unei reviste studenţeşti şi coordonarea postului de radio al universităţii.
El a mai spus că noua instituţie va funcţiona deocamdată într-un spaţiu pus la dispoziţie de conducerea Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava urmând ca împreună cu autorităţile locale să se găsească soluţii pentru alocarea unui spaţiu.
Directorul Casei de Cultură a Studenţilor Suceava a precizat că instituţia va colabora cu liceele sucevene, dar şi cu alte instituţii studenţeşti similare din ţară şi din străinătate.
Ianoş a subliniat că un alt proiect pe care şi-ar dori să-l implementeze se referă la înfiinţarea unei stagiuni de muzică clasică, dar şi de artă teatrală arătând că pentru realizarea tuturor acestor proiecte sunt necesare fonduri.
Rectorul Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava, prof.univ.dr. Valentin Popa a declarat că se discută mai multe soluţii pentru găsirea unui spaţiu în care să funcţioneze Casa de Cultură a Studenţilor Suceava, dar că pentru început spaţiul alocat de universitate noii instituţii este suficient.
El a spus că bugetul propus pentru anul 2015 pentru funcţionarea Casei de Cultură a Studenţilor Suceava este de 1,5 milioane de lei, din care 1,2 milioane de lei ar urma să fie alocate de Ministerul Educaţiei, iar 300 000 de lei din veniturile proprii.
Rectorul sucevean a mai spus că urmează să fie organizate concursuri pentru ocuparea posturilor aprobate în organigrama instituţiei, respectiv pentru cele opt posturi de referent, pentru cele două posturi financiar-contabile, dar şi pentru funcţia de director.
El a precizat că înfiinţarea Casei de Cultură a Studenţilor este “un plus” în activitatea cultural-artistică a Universităţii sucevene întrucât va fi un buget suplimentar alocat acestui tip de activităţi şi va uşura mult efortul de susţinere financiară din partea universităţii.
“E un real succes înfiinţarea Casei de Cultură a Studenţilor prin alocarea unor fonduri semnificative pentru dezvoltarea acestor activităţi. Suntem totuşi la un început, vom fi împliniţi atunci când vom avea şi o clădire în care să funcţioneze Casa de Cultură a Studenţilor şi în care să existe cel puţin zece formaţii, ansambluri de genul Arcanul sau Fabulinus”, a mai spus Popa.
Casa de Cultură a Studenților Suceava s-a înfiinţat prin HG 365/2014, această instituţie find în subordinea Ministerului Educaţiei Naţionale și coordonarea Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava, iar Regulamentul de organizare şi funcţionare a Casei de Cultură a Studenţilor Suceava fiind aprobat în data de 31 iulie 2014 prin Ordinul 3988.
Intră acum și în grupul de