Intră acum și în grupul de
Eveniment de tradiție în județul Suceava, „Topul firmelor private”, a reunit la ediția din acest an, cea de-a XIX-a, peste 300 de firme din sectorul privat local, alături de numeroşi invitaţi.
La gala ce a avut loc vineri, 7 noiembrie, la Salonul BALADA din Suceava au fost evidențiate rezultatele economice şi performanţele în afaceri ale IMM-urilor din judeţul Suceava în anul 2013, cât și firmele IMM sucevene care au împlinit în acest an 20 de ani de activitate economică neîntreruptă. Totodată, la „Topul IMM Suceava 2014” au fost marcate două aniversări foarte importante pentru mediul de afaceri. Astfel, s-au sărbătorit 20 de ani de existență și activitate patronală a organizațiilor IMM din județul Suceava și 210 ani de la înființarea primelor uniuni patronale ale breslelor din Bucovina.
Potrivit biroului de presă al Federaţiei Patronale a IMM-urilor din judeţul Suceava, prima organizație patronală a intreprinderilor mici și mijlocii din județul Suceava a luat ființă pe data de 30 septembrie 1994, purtând numele de Asociația IMM din județul Suceava. În prezent, județul Suceava are una dintre cele mai reprezentative organizații patronale IMM, fiind formată din trei patronate puternice: Patronatul IMM din județul Suceava, Patronatul Județean al Femeilor de Afaceri din IMM Suceava și Patronatul Tinerilor Întreprinzători din județul Suceava.
„Păstrând tradiția organizării an de an a celui mai important eveniment dedicat oamenilor de afaceri din sectorul privat sucevean – TOPUL FIRMELOR PRIVATE DIN JUDEȚUL SUCEAVA, Federația Patronală IMM Suceava a dovedit, încă o dată, că organizaţiile patronale IMM sucevene sunt o prezenţă activă în viaţa economică și socială a judeţului Suceava, promovând și susținând activitatea și rezultatele economice ale IMM-urilor sucevene”, se arată în sursa citată.
La evenimentul de vineri seara au fost prezenți Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism-Florin JIANU, autoritățile publice locale, reprezentanți ai instituțiilor publice locale, ai instituțiilor bancare, ai Camerei de Comerț și Industrie Suceava, ai CECCAR filiala Suceava, ai Universității Ștefan cel Mare din Suceava, organizații și organisme de la nivel local și central, colaboratori, parteneri ai Federației Patronale IMM din județul Suceava și mass- media. De asemenea, au luat parte membri din conducerea Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din Romania(CNIPMMR)- vicepreședinți ai CNIPMMR și președinți ai Patronatului IMM Galați și Consiliului Local IMM Harghita.
„În cei 20 de ani de activitate patronală, scopul, misiunea şi obiectivele organizaţiilor patronale IMM ale judeţului Suceava au vizat apărarea intereselor economice şi sociale ale agenţilor economici, impulsionarea procesului de dezvoltare a IMM-urilor care funcţionează în toate domeniile de activitate, reprezentarea IMM-urilor în faţa autorităţilor, organelor şi organismelor din ţară şi străinătate, crearea unui mediu favorizant dezvoltării activităţilor firmelor din judeţul Suceava și din Romania”, se mai arată în sursa citată.
Intră acum și în grupul de