Intră acum și în grupul de
Un grup de 90 de elevi alături de profesori au participat la o activitate extracurriculară pentru a marca Ziua Bucovinei și Ziua Națională a României, duminică, 30 noiembrie, în județul Botoșani.
„28 Noiembrie şi 1 Decembrie sunt două zile din calendar care s-ar cuveni să ne amintească nouă, celor tineri şi mai puţini tineri, cine suntem şi de ce suntem”, arătat una dintre profesoarele implicate în activitate, Brînduşa Luminiţa Cîmpan.
În acest sens, grupul de elevi și profesori humoreni au făcut prima oprire la Ipotești, la „Casa memorială Mihai Eminescu”, au ascultat prezentarea şi detaliile oferite de ghid, au vizitat biserica familiei Eminovici, au văzut mormintele părinţilor şi ale celor doi fraţi ai poetului.
Seara a fost destinată teatrului, grupul humorean vizionând la Casa Tineretului piesa „Clubul etichetelor” în interpretarea actorilor de la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani. Piesa de teatru a fost una specială, aceasta a fost scrisă de o elevă din clasa a 12-a de la Colegiul Mihai Eminescu din Botoşani.
„Jocul, luminile, mişcarea, sonorizarea, spectacolul ca tot a avut impact, a pus pe gânduri, a invitat la reflecţie şi a reuşit, timp de o oră şi 20 de minute, să ne facă să trăim sau să retrăim viaţa de licean altfel, prin actori, prin jocul lor impecabil. A fost o reuşită, un spectacol despre oameni, nu despre elevi şi profesori, despre ceea ce există dincolo de graniţa impusă de un regulament strict. Un spectacol despre prietenie, despre măşti şi sinceritate, despre lipsa de timp şi despre greşeala de a eticheta. Dincolo de limbaj, de actorie şi de energia care a caracterizat spectacolul, fiecare dintre noi a meditat ulterior, din perspectiva elevului sau a profesorului, şi am ajuns la concluzia că ni s-a oferit acolo, la Botoşani, o lecţie de viaţă”, a spus profesoara Brînduşa Luminiţa Cîmpan.
La finalul piesei de teatru elevii au purtat discuții cu actorii, regizorul și scenograful, trezinând printre adolescenți dorința de a se implica mai mult în trupa de teatru existentă la Colegiul „Alexandru cel Bun”.
La excursia din județul Botoșani au participat profesorii George Checheriţă, Maria Croitoru, Elena Sextilia Solonaru, Oana Diana Sabău şi Brînduşa Luminiţa Cîmpan.
Intră acum și în grupul de