Intră acum și în grupul de
Managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat, joi, la lansarea Programului de cooperare internaţională pentru bune practici medicale că statutul de partener al spitalului sucevean va contribui la consolidarea prestigiului unităţii spitaliceşti şi la creşterea calităţii actului medical.
Rîmbu a spus că, în luna decembrie 2014, a răspuns propunerii de colaborare a WorldMed Internationals Services, partener oficial în România al Acibadem Hospitals Group din Turcia.
“Într-o abordare firească, atunci când vorbim despre Turcia ne gândim că este o ţară care are în spate o istorie milenară şi că oferă un amestec cultural fascinant, o sinteză între Est şi Vest, perfect explicabilă geografic, de vreme ce reprezintă podul între Europa şi Asia. Vorbim despre ceea oferă astăzi Turcia ca şi membru notabil al lumii moderne, în general, şi a lumii medicale în special, respectiv despre o instituţie de asistenţă medicală de primă importanţă care oferă servicii medicale de calitate prin tehnologie de ultimă generaţie”, a spus Rîmbu.
El a arătat că ceea ce recomandă SJU Suceava pentru a fi partener în acest program este reuşita alinierii serviciilor medicale oferite de unitatea spitalicească suceveană la standardele de calitate ale serviciilor medicale româneşti.
“În acelaşi timp, statutul de partener ne va ajuta să ne consolidăm prestigiul şi să oferim pacienţilor un act medical care să se ridice la cele mai înalte standarde. Alături de parteneri precum Acibadem Hospitals Group vom putea iniţia parteneriate pentru diagnosticarea şi tratamentul chirurgical al patologiile cu grad sever de dificultate.
Ne vom axa pe perfecţionarea pregătirii corpului medical în centre de specialitate ale Acibadem Hospitals Group şi ne vom implica în constituirea de echipe mixte de medici chirurgi pentru a putea implementa tratamentul chirurgical inovativ”, a explicat managerul SJU Suceava.
El a spus că experienţa după vizita pe care a efectuat-o în două din cele 17 spitale ale Acibadem Hospitals Group din Turcia, l-a făcut să întrevadă nivelul spre care poate accede spitalul sucevean, dar şi creşterea calităţii actului medical susţinută atât de tehnologie, cât şi de specialişti pe măsură.
Nechifor: Această asociere a SJU Suceava cu echipa de la Acibadem nu poate decât să aducă plus valoare
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că şi prin derularea acestui tip de parteneriat poate fi continuată construirea brand-ului la Suceava şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, manifestându-şi disponibilitatea de a susţine un astfel de parteneriat de cooperare internaţională.
Nechifor a spus că în urma discuţiilor cu echipa managerială a proiectului şi cu conducerea SJU Suceava a aflat lucruri impresionante despre Turcia în ceea ce priveşte domeniul medical, ţară care şi-a propus în strategia de dezvoltare să devină, într-un termen scurt, furnizor de servicii medicale la nivel mondial.
“Cred că această asociere a SJU Suceava cu echipa de la Acibadem nu poate decât să aducă plus valoare, plus de vizibilitate pentru ambele părţi. Chiar sunt foarte fericit că Suceava face un pas important şi în altă zonă decât cea a investiţiilor în infrastructuri. E important să avem dezvoltare de infrastructuri, să avem secţii modernizate, să avem aparatură de top, de nivel mondial, şi lucrul acesta îl avem, slavă Domnului. E important să facem un pas şi în zona de resurse umane. Cred că această provocare, pe de o parte lingvistică şi culturală, dar în mod categoric având un liant profund în zona de profesionalism medical, va putea să ne pună în situaţia în care Suceava să devină ceea cu toţi ne dorim”, a spus preşedintele CJ Suceava.
El a adăugat că îşi doreşte ca acest parteneriat să aibă succes întrucât acesta reprezintă “cheia pentru dezvoltare în viitor”.
Rectorul USV: Această cooperare cu Universitatea Acibadem –Turcia asigură un suport şi pentru o specializare mai bună a cadrelor medicale şi cadrelor didactice în domeniul fizio-kineto-terapie
Rectorul Universităţii “Ştefan cel Mare”Suceava, prof.univ.dr.ing. Valentin Popa, că în cadrul universităţii sucevene a demarat în urmă cu trei ani un proiect nou, ambiţios, în domeniul sănătăţii, respectiv două programe de studiu, unul de nutriţie şi dietetică, altul de balneo-fizio-kinetoterapie.
El a spus că este încântat să se alăture acestui program deoarece modelul creat de Turcia este unul demn de urmat şi pentru Suceava.
“Iată, avem în Acibadem o universitate tânără, din 2007 înfiinţată, privată, non-profit şi care şi-a dezvoltat departamentele de sănătate, extrem de similare cu cele din universitatea noastră. Şi acolo vom găsi fizioterapie şi reabilitare, nutriţie şi dietetică, Suceava şi de asemeni, există şi un program de studiu de inginerie medicală, care este şi la Suceava, nu în cadrul unei specializări, dar în cadrul unor grupuri de cercetare şi prezentă, de asemeni, cu cursuri de specialitate în cadrul catedrei de inginerie electrică. Investiţia în sănătate este una care aduce foarte mult societăţii, dar este şi extrem de impresionantă”, a spus rectorul sucevean.
El a arătat că pe termen lung se doreşte înfiinţarea unei Facultăţi de Medicină în cadrul Universităţii sucevene, dar că atingerea acestui obiectiv presupune “un drum lung” întrucât investiţia în infrastructura unei universităţi pentru a dezvolta medicina este impresionantă şi se poate realiza doar prin aportul bugetului de stat.
Rectorul sucevean a explicat că pentru a se ajunge la înfiinţarea unei Facultăţi de Medicină trebuie formată întâi resursa umană, pentru că infrastructura se va putea dezvolta prin proiecte, prin investiţii private şi prin investiţii ale statului.
“Această cooperare cu Universitatea Acibadem –Turcia asigură un suport şi pentru o specializare mai bună a cadrelor medicale şi cadrelor didactice în domeniul fizio-kineto-terapiei”, a spus Popa.
În cursul zilei de joi a avut loc prezentarea partenerilor acestui program de cooperare şi anume SJU Suceava, WorldMed International Services din România, Acibadem Hospitals Group şi Acibadem University din Turcia, dar şi de un discurs al prof.univ.dr.Aydin Yuceturk, specialist în ortopedie, traumatologie şi chirurgia mâinii.
Oaspeţii au vizitat, joi, Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, iar în cursul după-amiezii s-au desfăşurat două ateliere în care au fost definite mecanismele de lucru între parteneri, s-a pregătit semnarea unui acord cadru partenerial, iar o echipă mixtă româno-turcă a evaluat câteva cazuri de ortopedie cu patologie deosebită.
Parteneriatul de cooperare internaţională pentru bune practici medicale 2015 va fi semnat, vineri, între Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Acibadem Hospitals Group şi Acibadem University din Turcia şi WorldMed International Services din România
Intră acum și în grupul de