Intră acum și în grupul de
Elevii de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului au dat curs unei idei venite din partea unei foste colege care studiază în prezent la EF Academy Oxford și au organizat un Mini – târg de primăvară.
Potrivit prof. Brînduşa Luminiţa Cîmpan, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, fosta elevă a colegiului, Eliszabetha Rusu, a avut oportunitatea de a participa la un program de voluntariat, fie acasă, fie la Oxford.
„Ideea târgului mi-a venit după ce am participat la mai multe activităţi acolo, am obţinut experienţă în organizarea de activităţi şi am fost informată cu privire la importanţa proiectelor de voluntariat pentru viitor. Am avut două săptămâni de vacanţă şi oportunitatea de a participa la un program de voluntariat acolo sau acasă, prin urmare am decis să creez un proiect de voluntariat acasă”, a spus Eliszabetha Rusu.
După încheierea unui parteneriat între Servicii multifuncţionale pentru protecţia copilului din Gura Humorului și Consiliul Elevilor de la Colegiul „Alexandru cel Bun”, elevii au trecut la realizarea proiectului. Astfel, într-o primă etapă au fost donate obiecte care să poată fi vândute, după care 25 de elevi-voluntari au participat la ateliere de lucru, câte trei ore în trei zile diferite, iar la final a urmat vânzarea obiectelor la mini – târgul de primăvară.
„Decorul şi materialele folosite pentru promovarea evenimentului şi a obiectelor au fost un ajutor primit de la persoane dornice să susţină această activitate prin sponsorizări. Târgul a fost un prilej de a aduna o sumă de bani care va fi folosită pentru dezvoltarea atelierelor de lucru ale instituţiei Servicii multifuncţionale pentru protecţia copilului Gura Humorului – Ostra, iar obiectele rămase nevândute au fost donate tot acestor copii”, a declarat prof. Brînduşa Luminiţa Cîmpan, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.
Aceasta a mai arătat că beneficiarii Mini – Târgului de Primăvară au fost toți participanţii, elevii Colegiului Alexandru cel Bun au învăţat ce înseamnă şi cum să creeze lucruri handmade, şi-au dezvoltat abilităţile de comunicare, de întelegere şi de convingere.
„Pe de altă parte, copiii din instituţia Servicii multifuncționale pentru protecţia copilului şi-au făcut prieteni noi, iar cel mai important aspect al acestui tip de proiect este faptul că munca pe care aceşti copii o fac aproape zilnic a fost promovată şi făcută cunoscută publicului din Gura Humorului şi nu numai”, a precizat prof. Brînduşa Luminiţa Cîmpan, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.
Intră acum și în grupul de