Intră acum și în grupul de
Manifestările dedicate împlinirii unui sfert de secol de existenţă a Colegiului Naţional de Informatică “Spiru Haret” din Suceava au debutat, joi, cu mesajele invitaţilor şi cu decernarea diplomelor de onoare colaboratorilor şi partenerilor acestei instituţii de învăţământ liceal sucevean.
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că apreciază performanţele acestui colegiu şi a felicitat echipa managerială şi corpul profesoral pentru activitate arătând că Primăria Suceava acordă, an de an, un sprijin constant învăţământului preuniversitar sucevean.
Lungu a spus că învăţământul constituie o prioritate a municipalităţii precizând că în ultimii 11 ani au fost alocate aproximativ 20 de milioane de lei pentru infrastructura învăţământului preuniversitar sucevean.
Directorul Colegiului Naţional de Informatică “Spiru Haret” Suceava, profesorul Virginel Iordache a declarat la festivitatea de deschidere a manifestărilor ce marchează 25 de ani de existenţă a colegiului că această unitate de învăţământ este una reprezentativă pentru întreg arealul judeţului Suceava prin performanţele şi calitatea actului educaţional, dar şi prin baza materială şi dotări.
Iordache a spus că în acest colegiu studiază 798 de elevi, iar colectivul de cadre didactice este format din 54 de profesori, la care se adaugă cei 32 de membri ai personalului didactic auxiliar şi nedidactic.
El a subliniat strădania cadrelor didactice din acest colegiu de a împărtăşi elevilor noţiunile ştiinţifice de specialitate, arătând că activitatea meritorie a acestora aduce onoare “nu doar prezentului, ci şi istoriei colegiului”.
Iordache a spus că din anul 2014 acest colegiu deţine titlul de Şcoală europeană subliniind că aici sunt oferite servicii educaţionale recunoscute la nivel judeţean şi naţional.
“Considerăm deosebit de important ca elevii noştri să fie permanent preocupaţi de propria dezvoltare profesională, de formare de competenţe profesionale şi lingvistice, în vederea formării de valori, de aptitudini care să le permită adaptarea o societate aflată într-o evoluţie continuă. Toate aceste deziderate nu pot fi analizate fără o largă colaborare între actorii implicaţi în educaţia şi formarea elevilor. Din acest motiv, şcoala rămâne locul marilor speranţe, al visurilor şi, de ce nu, al împlinirilor”, a mai spus Iordache.
Directorul Colegiului Naţional de Informatică “Spiru Haret” Suceava a înmânat diplome de onoare conducerilor mai multor licee şi şcoli gimnaziale din municipiul Suceava, dar şi din localităţile din apropierea Sucevei, foştilor directori ai acestui colegiu, preşedintelui comitetului de părinţi din unitatea liceală, precum şi directorului adjunct al Liceului “Mihail Sadoveanu” din Chişinău, Valentin Chiper, prorectorului Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava, prof.univ.dr. Mihai Dimian.
Festivitatea de deschidere a manifestărilor dedicate împlinirii a 25 de ani de existenţă a unităţii liceale sucevene a fost urmată de un moment artistic de dansuri şi cântece populare susţinut de elevii CNI “Spiru Haret” Suceava şi de semnarea parteneriatului de colaborare între acest colegiu şi Liceul “Mihail Sadoveanu” din Chişinău.
În programul zilei de joi au fost incluse întâlniri cu foştii şi actualii profesori ai colegiului, prezentarea publicaţiilor colegiului, ateliere de lucru, dezbateri, concursuri de matematică şi de cultură generală, dar şi vernisajul unei expoziţii de grafică.
Intră acum și în grupul de