Intră acum și în grupul de
Sucevenii au, începând de marți, un nou loc în care pot savura zeci de sortimente de clătite, preparate după cele mai bune rețete, la prețuri cuprinse între 8 și 20 de lei.
Sub coordonarea Asociației Patronatului Județean al Femeilor de Afaceri din IMM Suceava, la Galeria Real, de pe strada Humorului din Șcheia, s-a deschis clătităria Blini Crepes, o structură de economie socială ce a facilitat accesul pe piața muncii a unor persoane din grupuri vulnerabile.
Odată cu inaugurarea clătităriei, a fost deschisă și o tipografie, Tipo Help SES, tot o structură de economie socială.
La deschiderea celor două structuri, administratorul clătităriei, Alina Calistru, a declarat că atât tipografia, cât și clătităria au fost realizate în cadrul unui proiect POSDRU, implementat în parteneriat cu Asociația Patronatului Județean al Femeilor de Afaceri din IMM Suceava.
Alina Calistru a mai spus că pregătirile pentru deschiderea structurii au fost intense, pe parcursul a două luni, pentru a oferi clienților o gamă variată de clătite, dulci și sărate.
La rândul său, administratorul tipografiei Tipo Help SES, Daniela Imbrea, a spus că structura se adresează tuturor tipurilor de clienți, inclusiv persoanelor care doresc tipărirea unui număr restrâns de documente.
Și președintele Asociației Patronatului Județean al Femeilor de Afaceri din IMM Suceava, Liliana Agheorghicesei, a ținut să aprecieze efortul depus pentru înființarea structurilor economico-sociale, prin care au fost angajate persoane din grupuri vulnerabile.
„Patronatul Județean al Femeilor de Afaceri din IMM Suceava este partener cu Ministerul Muncii. A fi partener cu Ministerul Muncii este o carte de vizită, rar se întâmplă ca un minister să ia o organizație, un ONG ca al nostru, ceea ce înseamnă că știm să ne facem treaba bine”, a spus Liliana Agheorghicesei.
Managerul de proiect al structurilor de economie socială, Luminița Chihai, a ținut să amintească faptul că cele două întreprinderi sociale sunt realizate în cadrul proiectului „Parteneriat strategic de dezvoltare în regiunea Sud-Vest și Nord-Est” și că vor mai fi inaugurate încă două astfel de structuri.
„Avem de înființat patru asemenea structuri de economie socială, fiecare dintre ele va crea cinci locuri de muncă pentru categorii defavorizate, respectiv femei, persoane cu copii în întreținere, familii monoparentale, persoane încadrate cu venitul minim garantat. Sperăm ca ele să funcționeze, să se poată susține în continuare. Totodată, sperăm să fie afaceri de succes și pentru tinerii manageri”, a spus Luminița Chihai.
Aceasta a precizat că celelalte două structuri sunt reprezentate de un centru de tip xerox, în cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, care este deja funcțional, și un centru de masaj, în localitatea Sfântu Ilie.
La eveniment a fost prezentă și Mirela Adomnicăi, directorul executiv al AJOFM Suceava, care a declarat că deschiderea unei societăți, în scop social, prin POSDRU, reprezintă un mare act de curaj.
„Vreau să vă felicit și să vă urez succes pentru că este greu să reziști în actualul context economic. Eu sunt mulțumită cel puțin pentru faptul că pentru aceste două întreprinderi cu care ați pornit zece persoane și-au găsit un loc de muncă”, a spus Mirela Adomnicăi.
Intră acum și în grupul de