Intră acum și în grupul de
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă că nu a promis niciodată că agentul termic va fi livrat gratuit şi a avertizat că există riscul întreruperii furnizării apei calde dacă sucevenii nu-şi plătesc facturile către Termica SA.
Primarul a spus că pentru ca sucevenii să aibă apă caldă la robinete este necesar să fie plătite facturile curente şi cele restante, dar că a constatat că deşi este vară şi facturile emise sunt mai mici, soldul creşte în loc să scadă.
Astfel, soldul către firma de transport a agentului termic a crescut cu circa 654.000 de lei, iar datoria totală se apropie de 18 milioane de lei.
„Primăria Suceava face eforturi şi am plătit un milion de lei din care 700.000 de lei rămân la Termica şi 300.000 de lei merg la Bioenergy. Sucevenii nu fac acelaşi efort deşi avem printre cele mai mici tarife din ţară”, a spus primarul.
„Nu am promis că dăm căldură şi apă caldă gratuit. Facturile trebuie plătite chiar dacă Termica e în faliment. O condiţie ca să funcţioneze în cele 90 de zile este să nu rămână cu plăţi restante”, a spus Lungu care a adăugat că există riscul întreruperii furnizării apei calde dacă nu se achită facturile.
Primarul a mai spus că deşi s-a străduit ca în această vară să nu fie necesară întreruperea în totalitate a furnizării apei calde în oraş, se pare că revizia nu se poate face în anumite zone fără să fie oprită furnizarea apei calde.
Astfel, în perioada 3-8 august se va întrerupe furnizarea apei calde.
Întrebat dacă este sigur că se va relua furnizarea apei calde din 8 august el a spus că nu poate da aceste asigurări dacă populaţia nu-şi plăteşte facturile.
„Noi suportăm pierderile, dar dacă nu plăteşte populaţia există riscul să nu dăm apă caldă după 8 august”, a avertizat primarul.
Ion Lungu a explicat că nu este posibil să nu se achite aceste facturi şi şi-a exprimat nemulţumirea că zece asociaţii de proprietari nu au făcut plăţi la Termica în luna iunie.
Tribunalul Suceava a decis, în 30 iunie, intrarea în faliment a societăţii de termoficare a Consiliului local Suceava, Termica SA, şi a desemnat ca lichidator judiciar provizoriu consorţiul format din practicienii în insolvenţă MGA INSOLVENCY SPRL Suceava şi Management Reorganizare Lichidare Iaşi SPRL, cu un onorariu provizoriu de 1000 lei pentru fiecare practician.
Totodată, Tribunalul dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al debitorului şi fixează termen maxim de predare a gestiunii către lichidator, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii, în termen de zece zile de la notificare.
Tribunalul a mai dispus sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare şi a fixat ca termen pentru continuarea procedurii la 20 octombrie 2015.
Intră acum și în grupul de