Intră acum și în grupul de
Colegiul Alexandru cel Bun din Gura Humorului, județul Suceava şi Colegiul Economic Delta Dunării din Tulcea sunt implicate în Proiectul educaţional interdisciplinar ”Repere economice, tradiţii şi cultură – arc peste timpul românesc”. Activităţile din cadrul proiectului au demarat în luna decembrie 2015, se vor finaliza în luna iunie 2020 şi implică elevi şi cadre didactice de la cele două unităţi de învăţământ.
Proiectul reprezintă cinci ani de schimburi de bune practici între cele două instituţii de învăţământ şi îşi propune câteva obiective: dezvoltarea colaborării şi a cooperării dintre cadrele didactice de la cele două colegii, atragerea elevilor în organizarea şi desfăşurarea unor activităţi extraşcolare, promovarea activităţilor interdisciplinare, valorificarea potenţialului local în formarea de competenţe necesare secolului XXI.
În luna decembrie 2015 cadre didactice de la colegiul din Tulcea au sosit la Gura Humorului pentru a ne cunoaşte şi au vizitat zona. Anul acesta cadre didactice de la Colegiul Alexandru cel Bun au fost invitate la Tulcea unde au avut şansa să descopere oameni şi obiective turistice deosebite.
Au vizitat Muzeul de Etnografie şi Artă Populară, Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării, şi au admirat apusul pe faleza Dunării. S-au plimbat cu catamaranul pe Dunăre până la Mănăstirea Saon. Au ajuns la Lacul Razelm, cetatea Enisala, şi la cel mai vechi sit arheologic din România. Un moment deosebit a fost participarea cu comunicări la Simpozionul din cadrul Festivalului Internaţional al Păstoritului, organizat la Sarighiol de Deal.
S-a socializat, s-au schimbat idei, cadrele didactice de la cele două colegii s-au cunoscut mai bine iar programul activităţilor se va completa permanent în cei cinci ani. Elevii vor fi actorii principali pe tot parcursul proiectului de parteneriat, fie că este vorba despre concursuri, expoziţii, prezentări sau realizarea de materiale de promovare. Cadrele didactice vor participa la sesiuni de comunicări şi vor fi implicaţi în toate activităţile.
Vizita la Tulcea a fost o şansă de a descoperi o parte a ţării cu alte etnii, alte tradiţii şi o cultură foarte diferită. Suntem mândri de Bucovina, de tot ce poate acest colţ de ţară oferi, dar Dobrogea are o altă culoare şi de aceea parteneriatul ne va apropia de ceea ce înseamnă specific al acestei zone. Mulţumim Primăriei din Gura Humorului şi echipei manageriale de la Colegiul Alexandru cel Bun pentru această oportunitate şi mulţumim colegilor din Tulcea care au petrecut timp cu noi şi care doresc să fie parte a acestui proiect educaţional. (Prof. Cîmpan Brînduşa Luminiţa, Colegiul Alexandru cel Bun, Gura Humorului, Suceava)
Intră acum și în grupul de