Intră acum și în grupul de
Noul președinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, în cadrul ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență în care și-a expus intențiile acestui mandat, că Bucovina a ajuns „campioană la exportul de forță de muncă”, în timp ce Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Pimen Suceveanul a apreciat că aceasta este o situație de umilință, de colonie în Uniunea Europeană.
IPS Pimen Suceveanul, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a declarat, miercuri, că dragostea de muncă încă mai există în Bucovina și că cei care nu sunt apreciați au plecat la muncă în afara țării, fiind o situație de umilință, sau de colonie în cadrul UE, dar a subliniat că nu trebuie să deznădăjduim.
Prezent la o ședință a administrației publice sucevene cu prilejul învestirii noului președinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, înaltul ierarh a spus că munca este cel mai de preț dar dat omului de Dumnezeu.
IPS Pimen a arătat că munca aduce prosperitate, iar dragostea de muncă încă mai există în Bucovina.
” Oamenii din Bucovina, văzând că nu prea au unde să mai muncească, că roadele muncii nu sunt apreciate, au plecat la muncă în afara țării. Sigur, e o situație de umilință. Cineva spunea că e o situație de colonie în cadrul Uniunii Europene, dar nu trebuie să deznădăjduim”, a spus Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.
La rândul său, noul președinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că Bucovina a ajuns „campion la exportul de forță de muncă”, arătând că peste 100.000 de suceveni sunt la muncă în afara țării.
„Nu ne face cinste”, a precizat Flutur care a adăugat că fără un parteneriat cu primarii pentru crearea de locuri de muncă, exodul va continua.
El a mai declarat că dorește să înființeze la Suceava un birou pentru diaspora care să inventarieze persoanele plecate din județ la muncă în străinătate și să le cunoască problemele.
Flutur a mai spus că va încerca să-i determine pe cei aflați în străinătate să investească acasă și că va declara luna august drept luna diasporei.
Noul președinte al CJ Suceava și-a exprimat nemulțumirea că acum capitalul românesc este „în genunchi”, că marile magazine au peste 80 la sută din produse din import, iar produsele românești nu au piață de desfacere și a atras atenția că și investițiile autohtone riscă să se prăbușească, exemplificând cu fabricile de lapte care mor pentru că se aduce lapte din Polonia.
Intră acum și în grupul de